Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, Carmen Dorobăț, a atras atenția asupra pericolului pe care îl reprezintă genul acesta de mesaje care duc în derizoriu existența noului coronavirus și problemele pe care acesta le produce. În opinia medicului, din cauza aceasta, mulți cetățeni încalcă restricțiile impuse, pe fondul adoptării măsurilor de relaxare, iar acest lucru se reflectă în creșterea numărului de îmbolnăviri.

„Se vede că populația nu a înțeles că în aceste perioade de relaxare trebuie să avem grijă să ne protejăm și să avem o viață cât de cât normală, dar păstrând regulile. Sunt și voci chiar din lumea medicală care duc în derizoriu regulile și existența virusului”, a atras atenția Carmen Dorobăț.

Medicul a precizat că publicul ar trebui să se informeze și să asculte medicii specialiști, care lucrează în spitalele implicate în combaterea pandemiei de Covid-19 și să nu mai aplece urechea la cei care nu cunosc situația.

„Cine vrea să se informeze să ne asculte, lucrăm în spitale de boli infecțioase, știm exact care e natura acestei infecții, avem și experiență pentru ce înseamnă  infecții transmise în acest fel, avem virusologi. Alte specialități, dacă au întrebări, mai întâi să ne întrebe pe noi!”, a arătat managerul Spitalului de Boli Infecțioase.

Carmen Dorobăț a precizat că intervențiile celor care lucrează în alte domenii de sănătate, dar care își dau cu părerea despre un fenomen epidemiologic precum acesta, sunt foarte periculoase și nu fac decât să contribuie la răspândirea noului coronavirus cu consecințele de decurg de aici.

„E foarte periculos să intervii din altă zonă, să vorbești de mersul unui fenomen epidemiologic care are rol global și care nu e chiar ușor să te lupți cu el și noi lăsăm acest virus să circule printre noi și îi facem viața ușoară prin iresponsabilitatea noastră de a lua în serios măsurile de care vorbim. Este chiar așa greu să purtăm o mască în spații închise și chiar și în spații deschise dacă e zona aglomerată?”, a declarat Carmen Dorobăț, conform Digi24.

Medicii de familie, apel la respectarea regulilor pentru evitarea răspândirii Covid-19

Caz scandalos la Cluj. Tânără refuzată la internare și plimbată două zile între spitale