Editura Evenimentul si Capital

POPII Moscovei au spart lacătul BISERICII românilor “prin RUGĂCIUNE”

Lacătul bisericii din Dereneu a cedat în faţa rugăciunilor popilor afiliaţi Patriarhiei Ruse
Autor: | | 2 Comentarii | 2715 Vizualizari

Scandalul dintre Mitropolia Basarabiei şi cea a Moldovei, subordonată Patrarhiei Ruse, ia proporţii după ce reprezentanţii celei din urmă au purces la ocuparea bisericii din satul Dereneu, Republica Moldova.

Mitropolia Basarabiei va cere Ministerului Justiției să interzică activitatea Episcopiei de Ungheni și Nisporeni din cadrul Mitropoliei Moldovei, pentru vandalizarea bisericii și instigare la ură.

În luna august a anului trecut, biserica din localitatea Dereneu, raionul Călărași, a trecut de la Mitropolia Moldovei la Mitropolia Basarabiei. Potrivit reprezentanților Mitropoliei Basarabiei, citaţi de Radio Chişinău, trecerea a avut loc după consultări cu enoriașii și în condițiile legii. Însă la sfârșitul săptămânii trecute, un grup de enoriași ai Mitropoliei Moldovei, susținuți de Episcopia de Ungheni și Nisporeni, au ocupat în mod abuziv biserica, spune secretarul Mitropoliei Basarabiei, preotul Ioan Cosoi.

Avocatul Alexandru Postică, care reprezintă interesele Mitropoliei Basarabiei, susține că biserica a fost preluată abuziv și că ar fi fost forțat lacătul lăcașului sfânt: „Luni, un grup de enoriași ai Mitropoliei Moldovei, cred că erau vreo trei, susținuți de un grup de preoți, conduși de același secretar al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni au fărmat ușile bisericii și au pus noi lacăte. Până la venirea poliției, biserica era baricadă de un grup de enoriași, care erau susținuți de un grup de sportivi”.

Secretarul Eparhiei de Ungheni și Nisporeni, preotul Vadim Corostinschi, neagă că biserica ar fi fost ocupată abuziv sau că ar fi fost spart lacătul.

„Duminică oamenii au venit pașnic să-și ia biserica. Am sunat președintele raionului, reprezentanți ai Guvernului ca să remediem situația și s-a convenit ca luni, la 12:00 să ne întâlnim la primărie. Am așteptat cu juriștii noștri și câțiva reprezentanți ai enoriașilor. Nu a venit nimeni: nici primărița, nici reprezentanții Mitropoliei Basarabiei(...) Oamenii au decis atunci să-și ia biserica. Au venit la biserică și au deschis ușa.

-Dar cum ați deschis ușa?

-Prin rugăciune.

-Adică ușa s-a deschis singură?

-S-a deschis singură. Și de atunci de când am luat biserica câte 40-50 de oameni stau acolo permanent și ziua și noaptea. Vine un grup câteva ore, apoi altul. Se citesc rugăciuni.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI