Evenimentul Zilei > Social > Soţia pacientului ars şi trimis în Belgia, mărturii cutremurătoare: „Criminali cu sânge rece mi-au spus că au alte priorităţi”
Soţia pacientului ars şi trimis în Belgia, mărturii cutremurătoare: „Criminali cu sânge rece mi-au spus că au alte priorităţi”

Soţia pacientului ars şi trimis în Belgia, mărturii cutremurătoare: „Criminali cu sânge rece mi-au spus că au alte priorităţi”

Soţia pacientului ars şi trimis în Belgia, mărturii cutremurătoare. Soția pacientului ars din Belgia acuză autoritățile române de indiferenţă faţă de cazul soţului său aflat la acea vreme în stare foarte gravă.
Soţia pacientului ars şi trimis în Belgia, mărturii cutremurătoare. Văduva a declarat că regretă faptul că nu a ieşit public mai repede. Mai mult, spune că nu-i pasă de autorul moral. O interesează doar cei care i-au spus că au alte priorităţi.
Reaminitm că pacientul cu arsuri grave a murit după ce a fost transferat mult prea târziu în Belgia. Văduva este supărată pe tratamentul primit dar şi pe nepăsarea autorităților.

Soţia pacientului ars şi trimis în Belgia, mărturii cutremurătoare. „Criminali cu sânge rece mi-au spus că au alte priorităţi”

„Mie îmi pare rău dacă dl. ministru spune că nu există un autor moral. Nu mă interesează ce culoare politică are fiecare, ce declară. Eu vă spun doar că nu se întâmplă nimic în România. Că a trebuit să ies public ca să-mi strig năduful ca să pot să-l duc acolo.

Prea târziu. Regret că nu am ieşit, poate, mai devreme. Dacă pleca vineri, poate se întâmpla să fie bine şi nu eram în situaţia asta astăzi. Pe mine nu mă interesează autorul moral. Pe mine mă interesează criminali cu sânge rece care mi-au spus direct în faţă că au alte priorităţi. A trebuit să aştept zile în şir, să-l plimb pe soţul meu în toată România, de la un spital la altul, ca să ajungă într-un final într-un spital unde cineva să-şi dea interesul pentru el. Doar că a fost prea târziu! Înţelegeţi? Mult prea târziu!”, a declarat văduva.

Femeia este supărată în primul rând pe cei de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

Văduva a mai precizat că a deranjat-o tonul conversaţiei cu persoana de la DSU cu care a ţinut legătura, o persoană care răspunde la telefon. „Un domn doctor” despre care „cei de la DSU ştiu mai bine cine este”.

Mihaela Ganea, soția pacientului cu arsuri care a murit: „Domnul acela cu care m-am conversat mi-a spus în primă fază să am răbdare,  că are alte priorităţi sau că trebuie să mă ia în ordinea priorităţilor şi care mi-a transmis că i-am stricat imaginea domnului Arafat!”. „Pe mine nu mă interesează imaginea nimănui, le-am transmis şi le transmit în continuare. Dacă trebuie să stric imagini, o s-o fac!”, a subliniat femeia în intervenţia de la Digi24.

Cum s-au derulat evenimentele cu pacientul ars: După accidentul de muncă, pacientul a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Pe 21 ianuarie, a fost transferat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe “Sfântul Spiridon” din Iaşi.

Pe 28 ianuarie, misiunea de zbor pentru transferul în Belgia a fost anulată “din motive tehnice”, apoi a fost internat la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, Bucureşti.

Pe 29 ianuarie, bărbatul a fost transferat, cu o aeronavă a Ministerul Apărării Naţionale, la Centre des Grands Brûlés – IMTR din cadrul Grand Hôpital de Charleroi din Loverval, Belgia. Mai multe date despre acest caz puteţi citi AICI.