Avocatul ei a spus că acest caz nu are nimic de-a face cu acuzaţiile care i se aduc și a mai spus că este o încercare de a-i doborî soțul. În cadrul acordului, doamna Netanyahu va rambursa statului suma de 12.490 de dolari și va plăti o amendă de 2.777 de dolari.  

Procurorul Erez Padan a spus că procuratura a făcut "concesii semnificative" care au dus la o "înțelegere echilibrată și corectă". El a spus că compromisul făcut a salvat instanța de la chemarea a 80 de martori.  "Procuratura este conștientă de faptul că nu există o corelație deplină între sumă și infracțiune, însă în cadrul procedurii legale nu este obligatorie o corelație completă", a spus el. 

Anul trecut, avocații doamnei Netanyahu au susținut că nu a fost informată cu privire la procedurile legate de serviciile de catering și că mesele au fost comandate de manager și au servit pentru diverse vizite ale unor demnitari.
 
Aşadar, acuzaţiile de fraudă cu bugetul statului, care puteau atrage o sancţiune severă, au fost abandonate şi înlocuite cu acuzaţia, mai lejeră, că a profitat de eroarea comisă de o terţă persoană, conform termenilor acordului.  Acest acord a fost aprobat astăzi de Tribunalul din Ierusalim.  

Sara Netanyahu a fost inculpată iniţial pentru că a folosit pentru mese la restaurant aproape 100.000 de dolari (circa 85.000 de euro) din taxele contribuabililor susţinând, fals, că nu exista bucătar la reşedinţa oficială a premierului. 

 

Te-ar putea interesa și: