Soţia diplomatului congolez reţinută pentru trafic de ţigări și-a recunoscut vina

Soţia diplomatului congolez reţinută pentru trafic de ţigări și-a recunoscut vina

Soţia diplomatului congolez de la Belgrad și-a recunoscut astăzi, în faţa judecătorilor, că a făcut trafic de ţigări.

Femeia a fost reţinută, împreună cu acoliţii săi, în noaptea de 13 spre 14 iunie, în timp ce transportau într-un Chrysler Voyager cu numere de corp diplomatic, 18.430 de păachete de ţigări Marble şi Ashima, de contrabandă, fabricate în Albania.

Mai mult decât atât, în timpul judecăţii, la Tribunalul Timiş, a cererii DIICOT de prelungire a mandatelor de arestare preventivă pentru soţia consilierului 2 al Ambasadei Republicii Congo, Pascaline Esther Bombeto, a şoferului acesteia, Vujosevic Miljan, şi a celor doi antemergători, Dobijevic Damir şi Vrcelj Milan, Bombeto a declarat în faţa instanţei că "îi pare rău" pentru ceea ce a făcut.

Sârbii în schimb s-au declarat în continuare nevinovaţi de acuzaţiile de contrabandă şi aderare la un grup infracţional organizat. Procurorul DIICOT a solicitat prelungirea mandatelor cu o lună de zile, invocând faptul că ancheta este în plină desfăşurare. În urma deliberării, instanţa a dispus prelungirea mandatelor de arestare pentru cei patru inculpaţi. Aceştia au declarat imediat recurs. Decizia finală să fie luată de Curtea de Apel Timişoara.

În ciuda faptului că în Serbia are statut de diplomat, Pascaline Esther Bembeto a fost arestată de autorităţile române pentru trafic de ţigări la Timişoara, împreună cu şoferul ambasadei. "Cetăţenii reţinuţi nu se bucură de imunitate diplomatică în România, ci doar în Serbia", a declarat Mădălina Mezdrea, ofiţerul de presă al Poliţiei Timiş.

Surse din acdrul anchetei au declarat că Pascaline Esther Bembeto, soţia consilierului secund al Ambasadei Republicii Congo la Belgrad fusese racolată în cadrul reţelei la începutul anului, în aceeaşi perioadă cu arestările din punctele de frontieră româneşti, când au fost destabilizate mai multe reţele complexe prin intermediul cărora se făcea trafic cu ţigări şi alte produse accizabile din Serbia. Activitatea ei infracţională în România a fost urmărită timp de trei luni cu ajutorul SIPI şi SRI. Bembeto aducea, în maşina cu număr de corp diplomatic, cel puţin de două ori pe săptămână ţigări în România, beneficiind de imunitate în punctul de frontieră Moraviţa, unde, niciodată, conform uzanţei, maşina nu era controlată după ce femeia îşi arăta paşaportul diplomatic. CITIŢI ŞI:

  • Soția diplomatului congolez, 29 de zile după gratii pentru contrabandă cu țigări
  • Oficial al Ambasadei Republicii Congo în Serbia, acuzat de contrabandă de țigări în România | VIDEO

Ne puteți urmări și pe Google News