Evenimentul Zilei > Actualitate > Sondaj EVZ. Modificările operate în Codului Fiscal, readoptate în forma iniţială
Sondaj EVZ. Modificările operate în Codului Fiscal, readoptate în forma iniţială

Sondaj EVZ. Modificările operate în Codului Fiscal, readoptate în forma iniţială

Puterea şi opoziţia au ajuns la un consens pe tema Codului Fiscal. TVA-ul va fi redus la 20, nu la 19%, de la 1 ianuarie 2016. În plus, reducerea accizelor şi eliminarea taxei pe stâlp au fost amânate cu încă un an.

Deciziile au fost anunţe de liderii principalelor partide politice, în urma unei întâlniri la Palatul Parlamentului.

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, după discuţiile dintre liderii partidelor parlamentare, că s-a stabilit că modificările operate în Codul Fiscal să fie readoptate în formă iniţială, dar unele măsuri vor fi aplicate etapizat.

Potrivit lui Dragnea, TVA va fi redusă la 20% de la 1 ianuarie 2016 şi la 19% de la 1 ianuarie 2017. "Taxa pe stâlp" va fi eliminată de la 1 ianuarie 2017, cu o excepţie, solicitată de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, şi anume în cazul construcţiilor speciale din agricultură, pentru care taxa va fi scoasă din 2016.

Totodată, s-a convenit că supraacciza la carburanţi să fie eliminată de la 1 ianuarie 2017, impozitele pe dividende să fie reduse la 5% din 2017 şi s-a căzut de acord asupra menţinerii unui deficit bugetar de sub 2%, a adăugat Dragnea.

Participă mai jos la Sondajul EVZ

(function(e,t,s,o){var c,n,i;e.SMCX=e.SMCX||[],t.getElementById(o)||(c=t.getElementsByTagName(s),n=c[c.length-1],i=t.createElement(s),i.type=”text/javascript”,i.async=!0,i.id=o,i.src=[„https:”===location.protocol?”https://”:”http://”,”widget.surveymonkey.com/collect/website/js/LIQIfA6F6D_2FSsfPy15Ma7PXV4Td52OeYYskoEsC1j5A5Owy7MO5yiCUWlcDg1zWr.js”].join(„”),n.parentNode.insertBefore(i,n))})(window,document,”script”,”smcx-sdk”);
Create your own user feedback survey