Soluții pentru ca frigiderul tău să consume mai puțină energie. Ce trebuie să faci

Soluții pentru ca frigiderul tău să consume mai puțină energie. Ce trebuie să faci Trucul prin care afli dacă frigiderul încarcă factura. Cum reduci consumul. Sursa foto Arhiva EVZ

Află cum poate consuma frigiderul mai puțin curent, deși este în priză nonstop. Camera cu cel mai mare consum de energie electrică este bucătăria. Cuptorul, frigiderul, plita electrică și mașina de spălat vase reprezintă aproximativ 30% din totalul facturii la energie pe care o plătești.

Românii caută tot felul de soluții pentru a reduce consumul de energie electrică. Unii dintre ei au primit facturi uriașe în ultimele luni.

Astfel, îți voi prezenta o modalitate de reduce consumul frigiderului. Aparatul este cel mai mare consumator și îi poți reduce consumul de energie chiar dacă este conectat în permanență la priză.

Cum poate consuma frigiderul mai puţin curent

Frigiderul este aparatul care consumă cea mai mare energie acasă deoarece stă în priză 24 de ore pe zi. De unul singur, acesta preia 18% din costul energiei electrice. Acest lucru îți poate majora semnificativ factura de energie electrică.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru ca această cheltuială să fie redusă, în primul rând, frigiderul trebuie să fie menținut la temperaturi potrivite. Așadar, este recomandat că temperatura pe care să o ai în frigider este de aproximativ șase ºC în frigider și aproximativ -18 ºC în congelator. Pentru fiecare grad suplimentar în care scădem temperatura frigiderului, consumul de energie va crește cu 5%.

În ceea ce privește congelatorul, acesta nu trebuie lăsat să se umple de gheață. Un strat de gheață de doar cinci milimetri reduce eficiența aparatului. Mai mult decât atât, acest lucru îl poate face să consume mai multă energie pentru a răci aceleași lucruri.

Cu ce te ajută schimbarea frigiderului

Înlocuirea unui frigider vechi de 15 ani sau mai mult cu un altul cu etichetă A+++ îți poate scădea factura destul de mult. De asemenea, pentru a profita de temperatură fără a ridica costurile, poți reduce dimensiunea frigiderului.

Plasarea aparatului departe de zonele fierbinți, cum ar fi cuptorul sau un loc însorit, poate reduce consumul de energie cu până la 15%. Între spatele frigiderului și perete, trebuie lăsată o distanță de cinci centimetri. Distanța are drept scop aerisirea aparatului.

În acest context este bine de amintit că Guvernul a ajuns la un acord cu privire la plafonarea prețurilor la energie. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a discutat Marcel Ciolacu și au convenit ca plafoanele să se raporteze la consumul pe anul curent, și nu așa cum era prevăzut în ordonanță.