Acestea vor fi înființate în baza unui Acord de Colaborare încheiat între Ministerul Agriculturii, Municipiul București, Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și Siguranța Alimentelor și Federația Națională a Sindicatelor din Agricultură, Alimentație, Tutun, Domenii și Servicii Conexe „Agrostar”. Dacă acordul, care se găsește pe ordinea de zi a ședinței de azi a consiliului general, va fi aprobat, vor fi înființate piețe țărănești volante. Doar producătorii agricoli individuali și organizațiile de producători vor putea să își vândă marfa în aceste piețe țărănești și vor trebui să respecte legislația privind comerțul cu produse și servicii de piață și să dețină certificat de producător. Clienții vor putea cumpăra legume proaspete și conservate, cartofi, struguri și pepeni, fructe de livadă și fructe de pădure, proaspete sau conservate, miere de albine, produse tradiționale sau meșteșugărești.

„Producătorii sunt în totalitate responsabili pentru produsele lor în fața consumatorilor și răspund pentru respectarea normelor legale de producere, prelucrare și comercializare a produselor”, se arată în proiectul de hotărâre.

Piețele țărănești volante se vor organiza doar în anumite zile ale săptămânii și vor avea program de funcționare limitat. Producătorii agricoli nu vor plăti taxă pentru tarabă sau pentru utilități, cum sunt cântare, apă, electricitate, folosirea spațiilor de depozitare sau pentru materiale publicitare.