„Soluția este una singură: decalarea programului de lucru, dar trebuie coordonat. Oamenii încep, să spunem, între 6:30 și 9:30, deci fragmentarea orelor de începere și implicit a celor de terminare vor fi decalate”, a explicat Alexandru Rafila.

El susține că suplimentarea transportului de suprafață este foarte importantă și ”trebuie să respecte același ciclu, de aceea coordonarea între diverși angajatori mari, autoritățile locale și cei care coordonează activitatea de transport este foarte importantă”.

Alexandru Rafila spune că, uneori, cozile de la metrou dădeau impresia că sunt „adunări populare”, menționând că „aici nu sunt soluții decât împreună cu autoritățile locale”.

„Ăsta probabil că o să fie unul dintre câștiguri. Așa cum spălatul pe mâini, dacă se poate vorbi, cred că este unul dintre câștiguri. Poate că o să reușim să mai decongestionăm orașul și să încercăm să călătorim în condiții mai decente”, a subliniat reprezentantul OMS în România.

„Despre ce discutăm noi, chiar dacă ai mască, la o astfel de înghesuială nici nu știu dacă reziști cu masca pe figură foarte mult. Este greu de crezut așa ceva”, a spus Alexandru Rafila, comentând câteva imagini prezentate în studio, la Digi24.