Socrii lui Cătălin Cherecheș rămân în arest preventiv

Socrii lui Cătălin Cherecheș rămân în arest preventiv Socrii lui Cătălin Cherecheş rămân în arest preventiv. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Socrii primarului Cătălin Cherecheș rămân în arest pentru încă 30 de zile. Decizia a fost luată joi, 7 decembrie, de Curtea de Apel Mureş. Decizia este definitivă.

Socrii primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, își vor petrece sărbătorile de iarnă în arest preventiv. Aceștia sunt parte în dosarul mitei pentru un judecător.

Socrii lui Cătălin Cherecheș se află în arest preventiv din 9 noiembrie

Curtea de Apel Târgu Mureş a respins, joi, ca nefondate, apelurile acestora faţă de hotărârea Tribunalului Mureş. Hotărârea prevedea prelungirea arestului preventiv cu încă 30 de zile, pronunțată în urmă cu trei zile. Aceștia sunt acuzați pentru infracțiunile de dare de mită și complicitate la dare de mită.

Propunerea de prelungire a arestului preventiv cu încă 30 de zile a fost formulată de DNA Cluj. Cei doi sunt acuzați de procurori că ar fi încercat să mituiască o judecătoare pentru pronunțarea unei soluții favorabile în dosarul de corupție al lui Cherecheș.

Ne puteți urmări și pe Google News

În 8 noiembrie, Claudia Gliga, soacra lui Cătălin Cherecheș, a fost prinsă în flagrant. Aceasta îi dădea mită 50.000 de euro mamei unei judecătoare de la Curtea de Apel Cluj. Judecătoarea urma să pronunțe decizia definitivă în dosarul de corupție al primarului.

Socrii și soția edilului Cătălin Cherecheș

Claudia Gliga a fost reținută de procurorii DNA pentru dare de mită

Socrul edilului este acuzat de complicitate la dare de mită. Ce spune DNA cu privire la socrii primarului Cătălin Cherecheș:

„În data de 25 octombrie 2023, în contextul în care un afin al lor era judecat într-un dosar de corupție, aflat în faza apelului, inculpata ar fi luat legătura cu o persoană (martor în cauză), ruda unuia dintre judecătorii din complet, și s-ar fi oferit să achiziționeze o afacere pe care aceasta din urmă o deținea pe raza județului Mureş cu o sumă cuprinsă între 50.000 – 100.000 euro, indicând totodată şi posibilitatea remiterii unor alte foloase necuvenite”, se arată în comunicat.

Suma de bani era dată pentru a asigura un proces mai blând față de primarul inculpat:

„Această “ofertă” inițială ar fi fost valabilă doar în condițiile în care magistratul respectiv ar fi urmat să pronunțe o sentință favorabilă (soluţie mai blândă) în cauza în care afinul inculpatei ar fi fost judecat pentru săvârșirea unor presupuse infracțiuni de corupție”, mai spune DNA.

Socrii lui Cherecheș au încercat să mituiască judecătoarea

Suma reprezenta un avans, restul banilor urmând să fie oferiți după ce avea loc decizia judecătorilor:

„Ulterior, la data de 6 noiembrie 2023, inculpata ar fi promis judecătorului, prin intermediul aceluiași martor, suma de 50.000 euro, reprezentând un avans dintr-o sumă care nu a fost cuantificată până în prezent, restul banilor urmând a fi remiși după data când instanţa de judecată ar fi urmat să pronunţe în cauza respectivă o soluţie de achitare.

În contextul menționat mai sus, în data de 8 noiembrie 2023, într-un restaurant din Cluj Napoca, inculpata ar fi remis martorului avansul de 50.000 euro promis, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, potrivit comunicatului.

Inculpata a fost ajutată tot timpul de soț, părtaș la aceste fapte ilegale:

„În demersurile descrise mai sus, inculpata ar fi fost ajutată de soțul său. Acesta a ajutat atât moral, cât şi material, cel din urmă asigurându-i soției sale transportul atât în vederea ,,rezolvării problemei” la Baia Mare, cât şi ulterior, la remiterea sumei de 50.000 euro”, mai arată DNA.