Evenimentul Zilei > International > Socialismul nu ține în SUA. Bernie Sanders iese din cursa pentru Casa Albă
Socialismul nu ține în SUA. Bernie Sanders iese din cursa pentru Casa Albă

Socialismul nu ține în SUA. Bernie Sanders iese din cursa pentru Casa Albă

Senatorul independent Bernie Sanders și-a anunțat, miercuri, echipa că abandonează cursa pentru Casa Albă, după a doua tentativă de a obține învestitura democrată. Joe Biden rămâne singurul candidat democrat care-l va înfrunta pe Trump, în noiembrie.

Miercuri, Bernie Sanders (78 de ani) și-a suspendat campania pentru nominalizarea Partidului Democrat la alegerile prezidențiale din Statele Unite, lăsându-l pe fostul vicepreședinte Joe Biden să concureze împotriva lui Donald Trump, pe 3 noiembrie.

„Senatorul Bernie Sanders a anunțat miercuri în cadrul unui apel cu întreaga sa echipă că îşi suspendă campania pentru a deveni preşedinte”, a informat echipa sa de campanie într-un comunicat. „Campania se termină, lupta continuă”, se mai menţionează în comunicatul respectiv.

Acest abandon deschide calea unui duel între Joe Biden (77 de ani) , și Donald Trump, care, la 73 de ani, va căuta să candideze pentru un al doilea mandat de patru ani în fruntea americanilor.

Bernie Sanders a fost supus la numeroase presiuni în timpul alegerilor primare democrate, după victoriile importante obținute de Biden la 17 martie, în Florida, Arizona și Illinois.

Senatorul independent din Vermont, care se definește ca un socialist cu idei care îl plasează pe aripa stângă a Partidului Democrat, a dominat totuși cursa de învestitură la început, însă candidatura sa a rămas repede fără suflu, începând cu învingerea sa în Carolina de Sud la sfârșitul lunii februarie, scrie Reuters.

Pe măsură ce Joe Biden s-a evidențiat, democrații moderați s-au adunat treptat în jurul fostului vicepreședinte american, a cărui experiență în gestionarea afacerilor de stat poate părea, de asemenea, un atu în mijlocul epidemiei Covid-19 care lovește dur Statele Unite.

Această criză a sănătății a perturbat și calendarul primarelor democratice, unele voturi au fost amânate în timp ce altele sunt în suspans.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: