Evenimentul ZileiMondenBlitz newsȘoc teribil pentru regina Elisabeta a II-a! „O nouă suferință″ o chinuie la 95 de ani

Șoc teribil pentru regina Elisabeta a II-a! „O nouă suferință″ o chinuie la 95 de ani

Șoc teribil pentru regina Elisabeta a II-a! „O nouă suferință″ o chinuie la 95 de ani
Presa din Anglia a dezvăluit luni că regina Elisabeta a II-a a fost foarte afectată de „o nouă suferință″ cauzată de vestea morții uneia dintre cele mai apropiate prietene, Ann Fortune FitzRoy, Ducesă de Grafton. Cea care a fost confidenta suveranei aproape 7 decenii a murit vineri, la 101 ani.

Regina Elisabeta a II-a și Ducesa de Grafton erau prietene foarte bune de 69 de ani. „Ann Fortune FitzRoy, Ducesa de Grafton, a încetat din viață la vârsta de 101 ani, lăsând o nouă suferință pentru regină″, au notat jurnaliștii de la The Sun.

Vestea neagră a lovit-o pe suverană la mai puțin de un an de când soțul Majestății Sale, Prințul Philip, pe care ea l-a numit „puterea și ghidul ei″, a murit la 99 de ani. De asemenea, jurnaliștii englezi au completat că moralul reginei a fost afectat și de plecarea în SUA a nepotului ei, prințul Harry.

Ann Fortune FitzRoy a făcut-o pe Majestatea Sa nașă pentru cea de-a doua fiică a ei, Lady Virginia FitzRoy, în 1954, conform thesun.co.uk. La rândul lor, jurnaliștii de la gbnews.uk au notat ea a lucrat ca Stăpână a Robei Reginei.

Ducesa de Grafton a fost una dintre cele doar două doamne de onoare din timpul domniei reginei. Născută în 1920, ea s-a alăturat Casei Regale în anul încoronării reginei Elisabeta, în calitate de Doamnă de Cameră a Reginei.

Ducesa de Grafton a avut 5 copii

În 1946 s-a căsătorit cu cel de-al 11-lea Duce de Gratfton, Hugh FitzRoy, având cinci copii, trei fete și doi băieți. Hugh FitzRoy a murit în aprilie 2011.

https://www.townandcountrymag.com/society/tradition/a38172260/barbados-removes-queen-elizabeth-head-of-state-prince-charles-visit/
foto: flickr.com

În 1965, prietena reginei a devenit Comandor al Ordinului Regal Victorian în cadrul listei de onoruri de Anul Nou. În calitate de Stăpână a garderobei, Ducesa de Grafton avea să se ocupe în general de rotația domnișoarelor de onoare.

Munca ei în acest rol a fost recompensată în 1980, când regina Elisabeta a II-a i-a acordat Ordinul Regal Victorian, cu gradul Doamna Marii Cruci.

Ordinul Regal Victorian a fost creat de regina Victoria

Ordinul Regal Victorian (RVO) este un ordin dinamic cavaleresc al Regatului Unit și al Comunității Națiunilor. Creat de regina Victoria la 21 aprilie 1896, cu motto-ul latin Victoria și 20 iunie ca dată oficială de comemorare, prin acest ordin se da recunoaștere publică celor care au slujit monarhul cu distincție.

În mod individual, fiecare membru poate câștiga medalia regală victoriană pentru merite speciale. Există cinci grade de distincție în Ordinul Regal Victorian, în ordinea priorității:

  • Cavaler / Doamna Marii Cruci (cu titlul de domn sau doamnă )
  • Cavaler / Dama di Commenda (cu titlul de domn sau dame )
  • Comendator (CVO)
  • Locotenent (LVO)
  • Membru (MVO)″, se arată pe koaha.org.

 


Accesează: