Evenimentul Zilei > International > Șoc în Bulgaria. Oamenii președintelui, în cătușe
Șoc în Bulgaria. Oamenii președintelui, în cătușe

Șoc în Bulgaria. Oamenii președintelui, în cătușe

Patru persoane au fost arestate joi, între care un secretar prezidențial și un consilier prezidențial. În cadrul a două anchete, au fost efectuate percheziții în birourile administrației prezidențiale.

În cadrul procedurii preliminare, alte două persoane, identificate P.V. și A.Z. , au fost inculpate și plasate în arest la domiciliu, scrie agenția BTA.

În urma arestării celor doi membri ai administraţiei prezidenţiale, Partidul Socialist Bulgar (BSP), de opoziţie, a emis un comunicat de presă în care afirmă că are încredere în integritatea preşedintelui Radev şi susţine că evenimentele de joi constituie „un act fără precedent care subminează fundamentele statalităţii bulgare”, scrie și Agerpres.

Radev a fost susţinut în campania din 2018 de BSP, care l-a sprijinit şi de atunci încolo.

Comunicatul acuză că, în ultimele săptămâni, preşedintele Radev este supus unui atac feroce din partea majorităţii parlamentare şi a guvernului de dreapta, cărora li s-a alăturat joi şi puterea judiciară.

O adunare în sprijinul lui Radev a avut loc în faţa sediului preşedinţiei, unde, conform postului naţional de radio, câteva zeci de persane s-au strâns în timp ce în interior se desfăşurau percheziţii.

Demonstranţii, printre care s-au aflat deputaţi socialişti, un avocat, un analist politic, au spus că s-au adunat spontan pentru a apăra democraţia. Ei i-au huiduit pe procurori în timp ce aceştia părăseau curtea administraţiei.

Tot joi, autorităţile l-au arestat pe Plamen Bobokov în aceeaşi anchetă privind traficul de influenţă.

Bobokov, puţin cunoscut până recent, deşi este unul din cei mai mari proprietari de afaceri din Bulgaria, a fost reţinut prima dată în mai în legătură cu o afacere cu deşeuri ilegale, fiind eliberat în iunie contra unei cauţiuni de 1 milion de leva

PAGINA ANTERIOARA

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: