Evenimentul Zilei > Sport > Soarta lui Novak Djokovic va fi anunțată azi! Tabloul principal a fost amânat
Soarta lui Novak Djokovic va fi anunțată azi! Tabloul principal a fost amânat

Soarta lui Novak Djokovic va fi anunțată azi! Tabloul principal a fost amânat

Novak Djokovic a fost vedeta principală de la Autralian Open. După scandalul de proporții din cauza vizei, s-a amânat și tragerea la sorți pentru tabloul principal. Situația s-a înrăutățit radical.

Din cauza lui Novak Djokovic, organizatorii au decis să amâne tragerea la sorţi pentru tabloul principal la Australian Open. Aceasta urma să aibă loc la ora locală 15.00 (ora 06.00 – ora României), dar a fost amânată fără nici măcar o explicație, anunţă Herald Sun.

Ministerul Imigraţiei nu a anunțat ce se va întâmpla cu marele sportiv sau cum vor proceda în cazul vizei sale, iar Novak era favoritul tututor la tragerea la sorți.

Avocații sârbului încearcă cu toate puterele să-l scape de probleme, dar adevărul se va afla în câteva ore. Totul ține de autoritățile autraliene care vor decide dacă îi amână viza sau o acceptă.

Haosul de la Autralian Open

Novak Djokovic a recunoscut, miercuri, că s-a întâlnit cu un jurnalist când ştia că are Covid-19, descriind acest fapt drept o „eroare de judecată”. Acesta a declarat că nu s-a gândit că este pozitiv când a premiat copiii de la academia lui din Belgrad, dar știa rezultatul testului de o zi. Sportivul scrisese în declarație că în ultima perioadă nu a părăsit Serbia și că agentul său a greșit formularul.

Novak Djokovic
Sursă: Facebook/Novak Djokovic

Acesta a recunoscut că a riscat și a mers infectat la centrul său de tenis din Belgrad, 18 decembrie, la un interviu pentru L’Equipe”, deoarece „s-a simţit obligat” şi „nu a vrut să-l dezamăgească pe jurnalist”. Djokovici a garantat că s-a distanţat social şi a purtat o mască, dar nu a putut refuza pozele.

Sportivul a încercat să se scuze și a promis că nu este vina lui, ba chiar a garantat că nu a ieșit în lume infectat cu COVID-19.

Novak Djkovic a câştigat apelul la decizia autorităţilor federale australiene de a-i anula viza de intrare în ţară, dar soarta lui stă în mâinile Ministrului Imigraţiei din statul de la Antipozi. Acesta poate să-i dea o veste cruntă din oră în oră.

Actele sportivului încă sunt verificate la sânge de autorități. Djokovici a declarat într-un formular că nu a călătorit în cele 14 zile premergătoare zborului său către Australia, dar s-a descoperit că acesta a mers în Spania pentru antrenamente chiar în perioada Revelionului, potrivit stiripesurse.