Trei membri ai Partidului Comunist Francez (PCF), observatori în alegerile prezidenţiale şi legislative din Turcia au fost eliberaţi după ce au fost reţinuţi mai multe ore duminică, a anunţat formaţiunea, relatează Reuters.

Delegaţia PCF care se află în Turcia, la Agri, ca observatori ai alegerilor prezidenţiale şi legislative, a fost arestată, iar membrii săi au compărut în această (duminică) dimineaţa în faţa procurorului Republicii”, a precizat duminică PCF, într-un comunicat publicat pe site.

Cele trei persoane arestate – senatoarea din Côtes d’Armor Christine Prunaud, secretara departamentală din Bas-Rhin Hulliya Turan şi Pascal Torre, un membru al serviciului Relaţiilor Internaţionale PCF – au fost eliberaţi duminică, la puţin timp după încheierea scrutinului, la ora locală 17.00, a anunţat o purtătoare de cuvânt a partidului.

Ele erau suspectate de tentativă de fraudă electorală vizând să susţină opoziţia, a precizat purtătoarea de cuvânt.

Întoarcerea lor în Franţa era prevăzută cel mai devreme duminică seara sau luni, a adăugat ea.

Agenţia turcă de presă Anatolie a evocat duminică ”iniţiative judiciare” în sud-vestul ţării împotriva a zece străini – francezi, italieni şi germani – prezentându-se ca observatori dar care nu deţineau acreditare.