Evenimentul Zilei > Actualitate > Șoarecii sinucigași au năpădit Olanda. Peste 350 de cadavre ale rozătoarelor găsite în doar trei zile
Șoarecii sinucigași au năpădit Olanda. Peste 350 de cadavre ale rozătoarelor găsite în doar trei zile

Șoarecii sinucigași au năpădit Olanda. Peste 350 de cadavre ale rozătoarelor găsite în doar trei zile

Un fenomen extrem de ciudat se petrece în aceste zile în orașul Hommerts din Olanda. Șoarecii din această localitate au început să moară pe capete, în doar trei zile fiind găsite peste 300 de exemplare moarte.

Pasajul de sub un apeduct din Hommerts a devenit în ultimele zile un veritabil cimitir al micilor rozătoare. Localnicii au sesizat că ceva se întâmplă și au început să contabilizeze decesele șoarecilor, iar rezultatul final al numărătorii i-a făcut să apeleze la specialiști. Dacă sâmbătă s-au găsit 35 de rozătoare fără suflate, duminică numărul lor a crescut la 140, iar luni s-a ajuns la peste 350.

Nico Beemster, un expert în materie de șoareci de câmp a oferit câteva explicații. „În lumea acestor rozătoare este foarte multă agresivitate între indivizi. Dacă spațiul este limitat, indivizii tineri sunt forțați să-și caute noi teritorii iar dacă sunt urmăriți de competitori, îmi imaginez că vor cădea în gol”, a spus acesta.

Pe câmpurile din jurul orașului Hommerts au apărut mii de șoareci, iar din acest motiv, la începutul primăverii a crescut și numărul zburătoarelor care se hrănesc cu micile răzătoare, printre care egrete, berze și păsări de pradă. Chiar dacă fermierii au inundat terenurile pentru a scăpa de șoareci, dispariția lor s-a lăsat așteptată.

Acum, autoritățile din orașul olandez analizează situația și vor să ia măsuri, mai ales că în capcana în care au căzut șoarecii pot să pice și alte animale.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.