Expediție. ”Șoareci de bibliotecă” la Cercul Polar

Expediție. ”Șoareci de bibliotecă” la Cercul Polar

Scriitorul timişorean Daniel Vighi anunţă că, în august, va pleca, timp de o lună, în prima sa aventură adevărată. El va călători, cu o rulotă, până la Cercul Polar. Alături de el vor fi “alți trei șoareci de bibliotecă”.

“Zarurile au fost aruncate, proiectul de turism hai-hui pe nume «4 șoareci la Cercul Polar» se va întâmpla. În puține cuvinte situația stă în felul următor: toată viața am fost șoarece de bibliotecă și în toată vremea mi-am dorit să ajung și eu în ceva aventuri (se poate vedea asta în Cuvântul lămuritor la romanul «Mort în Patagonia»). N-am mers niciunde, așa mai hai-hui, am stat ascuns în biblioteca și mi-am închipuit că plec. De data asta merg direct la Cercul Polar cu alți trei șoareci asemenea mie cu o autorulotă”, anunţă, azi, scriitorul Daniel Vighi, pe Facebook,

Acesta mai spune plecarea va fi pe 5 august, din Timişoara, cu o rulotă, iar călătoria va dura o lună, timp în care cei patru ”șoareci de bibliotecă” vor trece prin 12 țări, pe celebrul Atlantic Road, pe Drumul Trolilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Scriitorul excplică cice sunt ceilalți: “șoarecul Ionuț, informaticianul Bibliotecii Centrale Universitare Timișoara, șoarecul Marius, cuvios catolic și fost șoarece de judecătorie și dosare, acum șoarece la pensie, și șoarecul filolog Alex, fostul meu student, care va fi șoarece operator imagine și bucătar ale expediției”.

Întreaga aventură va fi documentată și povestită pe rețelele de socializare, dar și într-o carte pe care scriitorul își asumă că o va scrie la final. Titlul a fost deja ales: Șorecii la Cercul Polar.