Evenimentul Zilei > Social > Situații limită în spitale. Beatrice Mahler: „Nu mai este niciun loc liber la ATI”. Doi pacienți au fost deja refuzați
Situații limită în spitale. Beatrice Mahler: „Nu mai este niciun loc liber la ATI”. Doi pacienți au fost deja refuzați

Situații limită în spitale. Beatrice Mahler: „Nu mai este niciun loc liber la ATI”. Doi pacienți au fost deja refuzați

Situația epidemiologică din valul patru al pandemiei de coronavirus este diferită față de cele anterioare, avertizează specialiștii. Beatrice Mahler, managerul spitalului Marius Nasta din București, a făcut un anunț sumbru.

La Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București nu mai este niciun loc liber la secția de Terapie Intensivă, a anunțat Beatrice Mahler. Situația este surprinzătoare, potrivit medicului, care a transmis că secția COVID-19 prezintă mai puțini pacienți infectați. Majoritatea care au nevoie de intervenția cadrelor medicale ajung să fie internați direct la ATI.

Beatrice Mahler: „Nu mai este niciun loc liber la ATI”

„Nu mai este niciun loc liber la ATI pentru pacienții COVID la spitalul Marius Nasta”, a declarat medicul Beatrice Mahler. Miercuri, Institutul „Marius Nasta” a fost nevoit să refuze doi pacienți din cauză că nu mai dispunea de locuri libere.

„Ne surprinde, ne așteptam ca secția Covid-19 să fie cu mai multi pacienti, dar situația diferă față de celelalte valuri. Pacientii care ajung la spital ajung cu forme grave si majoritatea cazurilor au necesitat ATI”, a spus medicul Beatrice Mahler.

În urma testelor efectuate la nivel național în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 849 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Tot miercuri s-au înregistrat 14 decese.

Varianta Delta afectează tinerii și copiii, mai sever decât în valurile anterioare de COVID-19

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a precizat că varianta Delta a coronavirusului afectează într-o măsură mai mare tinerii și copiii, precizând cu numărul maximum la nivel național de paturi ATI pentru copii este 110, însă aceștia pot fi tratați și în spitalele pentru adulți. Ioana Mihăilă a mai lansat un apel la adresa cetățenilor, pentru a se imuniza împotriva coronavirusului.

„Intensitatea valului 4 și modul în care spitalele vor acționa și pacienții non-Covid vor putea să fie tratați depinde de fiecare dintre noi, de alegerea noastră de a ne vaccina.

Am avut mai multe teleconferințe cu reprezentanții DSP și ai unităților sanitare din fiecare regiune.

Am solicitat numărul de paturi maxim disponibil la fiecare unitate sanitară și ordinea în care punerea la dispoziție a acestor paturi se face în fiecare secție. Am solicitat și necesarul de personal și vom trata cu celeritate cererile de detașare.

Pandemia cu varianta Delta afectează într-o măsură mai mare tinerii și copiii. Am solicitat numărul maxim de paturi pentru copii.

Acum avem 340 paturi ATI adulți, iar DSP-urile au raportat că pot pune la dispoziție un număr maxim de 110 paturi ATI copii și pot crește numărul de paturi de îngrijire copii până la 1.600. Copiii pot fi tratați și în secțiile de adulți”, a declarat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.