Situație pe muchie la secția ATI a spitalului ROL 2 din Otopeni. Nu mai sunt locuri libere

Situație pe muchie la secția ATI a spitalului ROL 2 din Otopeni. Nu mai sunt locuri libere

Secția de Terapie Intensivă a Spitalului de campania ROL 2de la Otopeni, deschis în incinta Institutului „Ana Aslan” nu mai are locuri libere pentru pacienții bolnavi de Covid-19.

Capacitatea maximă a secției de Terapie Intensivă a Spitalului de Campanie amplasat în perimetrul Institutului de Gerontologie și Geriatriede „Ana Aslan” din Otopeni a fost atinsă în cursul zilei de marți. Aici sunt internați pentru tratament un număr de 14 bolnavi de COVID-19 aflați în stare gravă. De îngrijirea acestora se ocupă medicii și asistenții militari alocați acestei structuri medicale.

Pacienții internați în secția de Terapie Intensivă a spitalului de campanie amenajat în incinta Institutului „Ana Aslan” au vârste cuprinse între 45 și 86 de ani și absolut toți suferă nu doar de COVID-19 ci și de alte boli, cronice grave.

Potrivit şefului secţiei de Terapie intensivă a spitalului, este cea mai mare încărcare pe care unitatea sa a avut-o de la începutul pandemiei. Trebuie spus că în cele două luni de când a început să funcționeze, secția de Terapie Intensivă de la spitalul de campanie nu a înregistrat nici o infecție cu noul coronavirus în rândurile cadrelor medicale..

Ne puteți urmări și pe Google News

În acest interval de timp, medicii și asistenții militari care își desfășoară activitatea aici au tratat 36 de bolnavi de COVID-19, având o mortalitate de 7-8%, sub media unor astfel de unități, conform TVR.

Autoritățile iau în calcul posibilitatea carantinării județelor, în condițiile în care transmitea intercomunitară a noului coronavirus se va accentua într-o localitate sau un cartier. Informația a fost confirmată de ministrul Sănătății, care a precizat că în acest moment nu este luată în considerare o astfel de măsură, precum carantinarea județelor.

„Fiecare direcţie de sănătate publică din judeţul respectiv evaluează prin anchete epidemiologice atât cazul confirmat, cât şi contacţii direcţi. Acolo unde există focare, acele focare sunt identificate, sunt izolate, sunt internaţi pentru tratament cei care sunt pozitivi”, a spus Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru a precizat că în aceste zile nu se poate vorbi despre viitoarele măsuri de relaxare care urmează să fie adoptate începând de luna viitoare. El a subliniat că o asemenea discuție se va face în apropierea datei de 1 iulie când se va face evaluarea săptămânală şi cea după 14 zile de la implementarea ultimelor măsuri de relaxare.

Despre această măsură nu s-a mai vorbit. Ce ne așteaptă dacă numărul îmbolnăvirilor crește

Ultimele vești despre starea mezzosopranei din Iași. Suspans în aflarea adevărului