Evenimentul Zilei > Actualitate > Situație incredibilă la Cluj! Testele de Covid nu se fac pentru că nu se dă aprobare
Situație incredibilă la Cluj! Testele de Covid nu se fac pentru că nu se dă aprobare

Situație incredibilă la Cluj! Testele de Covid nu se fac pentru că nu se dă aprobare

Un pacient adus în stare critică de la Gherla și internat de urgență la Secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Municipal, din Cluj Napoca, nu poate fi confirmat sau infirmat ca infectat cu noul coronavirus, pentru că nimeni de la Direcția de Sănătate Publică Cluj, nu răspunde la telefon.

Medicii de la Spitalul Municipal Cluj, care în momentul de față este închis, fiind declarat ”spital Covid19”, spun că singurul pacient de la terapie intensivă, cel suspect ca infectat, nu poate fi tratat deoarece de trei zile, analizele de sânge recoltate nu au fost analizate deoarece nimeni de la DSP Cluj, nu răspunde la telefon.

”Bâlbâieli incredibile . Nu intra în lucru sângele recoltat pentru testare Covid, decât cu avizul telefonic al DSP , unde se pare că nu răspunde nimeni cu orele. Când în sfârșit au răspuns … s-a blocat pentru alte ore aparatul PCR. Și încă se așteaptă. Vestea bună este că pacienta este abordată ca și cum ar avea Covid19, în sensul că personalul medical folosește echipament adecvat”, ne-a declarat unul dintre medicii care lucrează în acest spital.

Potrivit acestei surse, pacientul este o femeie și se află în stare gravă, fiind supusă protocolului de reanimare și terapie intensivă. ”Secția ATI nu este închisă așa cum se speculează. Noi suntem acum spital Covid și singurul pacient de la ATI este persoana în cauză. Nu a fost închis nimic”, a mai spus medicul.

La Direcția de Sănătate Publică nu răspunde nimeni, la niciun număr de telefon afișat pe pagina de internet. În plus, Mihai Moisescu, directorul DSP Cluj, nu a răspuns la telefon. De altfel, niciodată Moisescu nu răspunde la telefon.

Prefectul de Cluj, Mircea Abrudean declara în urmă cu câteva zile că la Cluj există șase aparate de testare, din care funcționează doar două, din lipstă de teste. ”Din aceste două, unul funcționează la capacitate minimă”, a spus prefectul