Situație gravă la Spitalul din Suceava. Este nevoie urgentă de personal medical

Situație gravă la Spitalul din Suceava. Este nevoie urgentă de personal medical

Actuala conducere interimară a Spitalului Județean de Urgență din Suceava se confruntă cu mari probleme în ceea ce privește personalul medical. Colonelul medic Daniel Derioiu, managerul interimar al unităţii, susține că se fac eforturi supraomenești pentru a suplini lipsa personalului. Daniel Derioiu a făcut o prezentare a situației pe care a găsit-o la Spitalul din Suceava, la preluarea funcției.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Suceava duce o luptă contra cronometru pentru a găsi soluții menite să suplinească lipsa personalului medical. Potrivit colonelului medic Daniel Derioiu, managerul interimar al unităţii, 252 de teste COVID-19, făcute personalului medical sunt pozitive sau incerte, iar acest lucru se reflectă asupra bunei desfășurări a activității medicale.

Derioiu şi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Ionel Oprea, au răspuns întrebărilor jurnaliştilor legat de situaţia de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, iar răspunsurile au fost transmise online de către MApN.

Daniel Deriloiu a făcut o prezentare a situației cu care s-a confruntat de la preluarea funcției de manager interimar la Suceava. El a arătat că a găsit circuite epidemiologice nefuncţionale şi materiale de protecţie în depozite, nedistribuite pe teren. De asemenea, a observat că sistemul de management era blocat și nu mai existau pârghiile de conducere.

„Activitatea este foarte dificilă şi plină de riscuri în Terapie Intensivă. (...) În continuare, suntem într-o luptă contra cronometru pentru a suplini această lipsă de personal medical şi de a extinde capacitatea de Terapie Intensivă”, a afirmat medicul.

Terapia intensivă funcționează pe avarie

Managerul militar a adăugat că, 24 de paturi din secția ATI sunt ocupate, iar 11 pacienţi sunt ventilaţi mecanic.

„Suntem cu personalul de specialitate de ATI la limita de avarie. Funcţionăm acum cu 8 medici, 30 de asistente medicale care sunt parte dintre cele redistribuite din Bloc Operator, (...) 15 infirmiere şi îngrijitoare, tot aşa, prin redistribuire”, a precizat Daniel Deioiu.

Managerul interimar al spitalului a estimat şi cum va arăta un vârf al epidemiei de nou coronavirus, la Suceava. Potrivit acestuia, într-un scenariu optimist, se așteaptă ca încărcarea maximă cu pacienți să fie de 760 de paturi.

„Putem estima că în perioada următoare, într-un scenariu mai optimist, dacă se păstrează aceste reguli de distanţare socială (...) se poate aştepta ca un vârf de încărcare cu pacienţi să fie undeva la 760 de paturi ocupate în sistemul sanitar din Suceava. Dintre aceştia, statistic vorbind, 10-15% pot fi pacienţi de Terapie Intensivă”, a adăugat medicul.

Ne puteți urmări și pe Google News