Situație critică în Africa. O nouă mutație face virusul rezistent la orice tratament!

Situație critică în Africa. O nouă mutație face virusul rezistent la orice tratament!

Un nou studiu din Rwanda a indicat că mutațiile malariei sunt din ce în ce mai rezistente la medicamente.

Conform studiului, acestea sunt din ce în ce mai răsândite, iar situația din Africa este critică.

Noua cercetare, publicată în The Lancet Infectious Diseases, arată că mutațiile Plasmodium falciparum sunt asociate cu eliminarea întârziată a paraziților sau persistența parazitemiei după 3 zile de tratament, într-o natură observată pentru prima dată în prevalența malariei rezistente la artemisinină în Asia de Sud-Est.

Echipa internațională de anchetatori a descoperit în plus indicații că transmiterea mutației este probabil mai răspândită decât a fost raportată anterior în cercetare și ar putea preceda o răspândire geografică mai mare a malariei rezistente la tratament.

Ne puteți urmări și pe Google News

Virusul mutant, rezistent la tratament

După cum au menționat, Plasmodium falciparum kelch13 (Pfkelch13) R561H și P574L au fost raportate anterior în Rwanda ca și în sud-estul Asiei, dar nu a fost stabilită nicio asociere clinică cu eliminarea paraziților în evaluare.

Ne-am propus sa stabilim eficacitatea artemether-lumefantrina si caracterizarea genetica a alelelor Pfkelch13 si asocierea lor cu rezultatele tratamentului, au scris anchetatorii.

Echipa și-a desfășurat testul de eficacitate terapeutică deschisă, cu un singur braț, multi-centru, în 3 situri clinice ruandeze în 2018, evaluând artemeter-lumefantrina de trei zile la copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 59 de luni cu monoinfecție și febra P falciparum.

Anchetatorii au observat răspunsul la tratament timp de 28 de zile prin teste săptămânale de microscopie cu probe de sânge pentru parazitul care conduce malaria. Genele Pfkelch13 și P falciparum multidrug-resistance (Pfmdr1) au fost caracterizate la paraziții pacienților colectați. Echipa a căutat un obiectiv principal al vindecării parazitologice corecte de PCR a riscului de malarie în ziua 28.

Dintre cei 228 de pacienți selectați, 224 au atins punctul final al studiului. Anchetatorii au observat eficacitatea tratamentului curativ corectat prin PCR la 97,0% (95% CI, 88 - 100), 93,8% (95% CI, 85 - 98) și 97,2% (95% CI, 91 - 100) dintre pacienții din 3 Site-uri ruandeze.

Mutații Pfkelch12 R561H au fost observate la 28 (13%) din 218 probe de pacienți pre-tratament.

Mutațiile P574L au fost prezente în doar 2 (1%) probe.

„Analiza genetică a mutațiilor Pfkelch13 R561H sugerează ascendența lor comună și originea locală în Rwanda”, au scris anchetatorii.

Mutații apărute spontan

Într-o declarație care însoțește studiul, autorul principal, dr. Aline Uwimana, de la Centrul Biomedical Rwanda din Kigali, a menționat că mutațiile pot apărea spontan și în cazuri izolate de sarcină rezistentă la tratament.

Cu toate acestea, noul studiu arată că izolatele rezistente încep să devină mai frecvente și cel mai important, sunt asociate cu implicații clinice (eliminarea întârziată a paraziților), a spus Uwimana.

Co-autorul dr. Naomi Lucci, consilier rezident al Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) pentru Inițiativa președintelui SUA împotriva malariei a remarcat rezultatul pozitiv al eficacității globale a tratamentului malariei în 94% în Rwanda, „dar noi studii și monitorizarea continuă sunt urgent necesare ”, a adăugat ea.