Situație alarmantă. Numărul copiilor răpiți în pandemie a crescut cu 90%. Ce date dezvăluie noul raport

Situație alarmantă. Numărul copiilor răpiți în pandemie a crescut cu 90%. Ce date dezvăluie noul raport

Un nou raport publicat de Organizația Națiunilor Unite dezvăluie statistici șocante cu privire la infracțiunile referitoare la răpirea și violarea copiilor.

Statistici alarmante au fost publicate de către Organizația Națiunilor Unite. Un nou raport publicat de organizația interguvernamentală face furori în spațiul public. În mijlocul crizei provocate de pandemia de coronavirus, numărul răpirilor de copii a crescut cu un procent de 90% în zonele de conflict.

Numărul copiilor răpiți a crescut cu 90%. Violurile cu 70%

Numărul infracțiunilor cu caracter sexual a înregistrat, de asemenea, creșteri. "Încălcările cu cea mai mare creştere exponenţială în 2020 au fost răpirile, cu un procent ameţitor de 90%, violurile şi alte forme de violenţă sexuală, care au crescut cu 70%", a anunțat luni, 21 iunie, purtătorul de cuvânt al Virginiei Gamba, reprezentanta specială ONU pentru copii şi conflictele armate.

Tot anul trecut, mai multe acte de violență și diverse infracțiuni care au avut ca centru de interes copiii au înregistrat creșteri semnificative. Potrivit cercetărilor ONU, peste 19.300 de fete și băieți din zonele de conflict au fost supuse actelor de brutalitate.

Biroul reprezentantei speciale ale ONU pentru copii și conflicte armate a documentat și aceste situații. Oficialii au descoperit că, în special în Afganistan, Siria, Yemen şi Somalia, 8.400 dintre copii au fost omorâți sau mutilați.

7.000 de minori au fost recrutați pentru război

În zone de conflict, cu precădere în Somalia, Siria, Myanmar şi Republica Democratică Congo, aproximativ 7.000 de minori au fost recrutați ca soldați-copii sau au fost ridicați spre a fi folosiți în războaie, mai arată raportul ONU.

Faptele documentate în raportul ONU au prevăzut și acțiuni din Israel și Arabia Saudită, conform presei internaționale, însă oficialii nu au notat statele în cauză ca fiind parte din țările cercetate în cadrul raportului. Organizația non-guvernamentală care desfășoară activități de cercetare și apărare a drepturilor omului, Human Rights Watch, a criticat reprezentanții ONU în acest sens.

Human Rights Watch mai susține că nu este prima dată când ONU adoptă o astfel de strategie. Organizația a mai transmis că acțiunea în cauză arată un eșec repetat al secretarului general Antonio Guterres, pe care îl acuză că "trădează copiii şi promovează impunitatea", potrivit agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News