Evenimentul Zilei > Actualitate > Un copil de doi ani a fost răpit din brațele mamei. Poliția i-a identificat pe cei trei bărbați
Un copil de doi ani a fost răpit din brațele mamei.  Poliția i-a identificat pe cei trei bărbați

Un copil de doi ani a fost răpit din brațele mamei. Poliția i-a identificat pe cei trei bărbați

Un copil în vârstă de doi ani a fost răpit de trei bărbați din brațele mamei sale. Acum, cei trei sunt cercetaţi penal pentru lipsire de libertate în mod ilegal. 

Purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, inspectorul Cătălina Păduraru, a declarat, luni, că poliţiştii au fost sesizaţi prin 112, de către o tânără din comuna Secuieni, despre faptul că fostul concubin, însoţit de alţi doi bărbaţi, prin exercitarea de acte de violenţă, i-ar fi luat copilul de 2 ani şi ar fi plecat cu un autoturism către municipiul Bacău.

Copil de 2 ani răpit de trei bărbați

„Poliţiştii s-au mobilizat imediat şi au început cercetările pentru a stabili cu exactitate situaţia de fapt. Astfel, la scurt timp, autoturismul în cauză a fost oprit pe DN 2 E 85, în localitatea Fărăoani. Poliţiştii au identificat cei trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 17 şi 35 de ani, care ar fi luat minorul în cauză, cu intenţia de a-l transporta la domiciliul tatălui, pe raza judeţului Buzău.

Minorul a fost încredinţat mamei, iar cei trei bănuiţi au fost conduşi la sediul poliţiei pentru audieri, poliţiştii continuând cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi lovire sau alte violenţe sub forma violenţei în familie”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

Doi dintre bărbaţi au fost reţinuţi de poliţişti şi, ulterior, prezentaţi instanţei, care a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile, scrie Agerpres.

Un caz similar s-a petrecut și la Bârlad

Alerta de răpire s-a dat în jurul la Poliția din Bârlad, cu două săptămâni în urmă Mama minorului de 10 luni a sunat la 112 și a anunțat că i-a fost luat cu forța copilul și urcat într_o mașină, care a plecat într-o direcție necunoscută.

Imediat au fost alertate forțe de poliție din județele Vaslui, Galați, Vrancea, Bacău, Neamț și Iași. În urma căutărilor, dar și a valorificării unor informații, s-a dat de urma copilului răpit, la Ghidigeni, în nordul județului Galați.

În casa în care era sechestrat minorul au intrat șeful IPJ Galați, un negociator SIAS adus de la București, șeful Poliției Ghidigeni și un reprezentant al Direcției de Protecție a Copilului.

Minorul a fost recuperat în siguranță, iar bărbatul care l-a răpit a fost prins tot în județul Galați. El a fost încătușat și dus la Poliția Vaslui. Este cercetat pentru lipsire de libertate în mod ilegal.