Evenimentul Zilei > International > Bilanț CUTREMURĂTOR după RAIDUL aerian din Siria. Majoritatea victimelor, CIVILI
Bilanț CUTREMURĂTOR după RAIDUL aerian din Siria. Majoritatea victimelor, CIVILI

Bilanț CUTREMURĂTOR după RAIDUL aerian din Siria. Majoritatea victimelor, CIVILI

Civilii continuă să fie victimele războiului din Siria, un atac aerian asupra unei localități rebele soldându-se cu moartea a 61 de persoane.

Bilanțul aparține Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO) și a fost publicat marţi, la o zi după atacuri, relatează France Presse. 

OSDO, o organizaţie neguvernamentală siriană cu sediul la Londra, dar care dispune de o vastă reţea de informare în Siria, nu a putut să precizeze dacă aceste atacuri aeriene ce au survenit luni seara în oraşul Atareb au fost efectuate de avioane ale regimului preşedintelui Bashar al-Assad sau de cele ale aliatului său rus. 

Sursele pe care se bazează OSDO îi identifică pe autorii atacurilor aeriene în funcţie de tipul de avion, localizarea lor şi muniţia folosită. 

Oraşul Atareb, situat în partea de vest a provinciei Alep şi sub controlul diferitelor grupări rebele, a fost vizat luni de trei atacuri aeriene, a precizat OSDO, în pofida 'zonei de dezescaladare' instituită în regiune, punctează Agerpres. 

Bilanţul victimelor nu a făcut decât să crească după raiduri, întrucât persoanele rănite au decedat în această zonă unde serviciile medicale sunt limitate. 

'Persoane rănite au decedat, ridicând la 61 numărul morţilor, între care cinci copii şi trei poliţişti', a indicat OSDO marţi. Bilanţul precedent al organizaţiei consemna 53 de morţi.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: