Evenimentul Zilei > International > Siria: Mai mult de 15 civili UCIȘI în urma unei EXPLOZII în orașul Alep
Siria: Mai mult de 15 civili UCIȘI în urma unei EXPLOZII în orașul Alep

Siria: Mai mult de 15 civili UCIȘI în urma unei EXPLOZII în orașul Alep

Cel puțin 15 civili și-au pierdut viața și mulți alții au fost răniți sâmbătă, în urma unei explozii cu două butoaie, lansate de regimul sirian asupra unui cartier al rebelilor din orașul Alep, anunță organizația Observatorul Sirian Pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP.

"Butoaiele au fost largate la interval de câteva minute asupra cartierului al-Maadi, lângă un cort unde oameni primeau condoleanțe pentru locuitorii uciși în această săptămână în cartierul vecin Bab al-Nayrab", a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.

"Întâi a fost aruncat un prim butoi, iar atunci când oamenii s-au adunat și ambulanțe au sosit, un al doilea butoi a fost largat și au fost și mai mulți morți. O ambulanță a fost complet distrusă", relatează un corespondent al AFP din partea rebelă a orașului Alep.

Din iulie 2012, orașul Alep este împărțit în două tabere, una a rebelilor și cealaltă aflată sub controlul regimului din Damasc, care lansează aproape zilnic butoaie cu explozivi, atacuri ce fac mii de victime de partea opoziției. Insurgenții ripostează cu tiruri de mortier asupra sectorului loialist.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: