Evenimentul Zilei > Actualitate > Siria: A fost descoperită o groapă comună cu rămășițele a 42 de oameni uciși de gruparea ISIS
Siria: A fost descoperită o groapă comună cu rămășițele a 42 de oameni uciși de gruparea ISIS

Siria: A fost descoperită o groapă comună cu rămășițele a 42 de oameni uciși de gruparea ISIS

Cadavrele a 42 de civili și militanți executați de membrii grupării teroriste ISIS au fost descoperite în Siria, în orașul Palmyra, potrivit unei surse militare.

 ”Armata a descoperit vineri dimineață o groapă comună ce conținea rămășițele a 42 de civili, printre care se numărau 3 copii și 18 militari” a anunțat sursa din Siria pentru AFP, care a specificat cp victimele, ”soldați și militii pro-regim, precum și membri ai familiilor lor”, au fost ”fie decapitate, fie ucise prin împușcare” de către jihadiștii care au avut timp de 10 luni orașul sub control.

Rămășițele umane ”au fost transferate la spitalul militar din Homs și unele dintre ele au fost deja identificate”, a precizat sursa militară.

Potrivit aceleiași surse, precum și a organizației neguvernamentale Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, (OSDO), este vorba despre cadavrele unor ofițeri și ale membrilor familiilor lor, executați de guparea ISIS.

”Grupare ISIS a executat cel puțin 280 de oameni în timpul ocupației sale asupra Palmirei”, a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.

Palmira, așa zis ”Perla deșertului”, este un oraș sirian cunoscut în lume pentru bogățiile arheologice, din care o bună parte au fost distruse în urma atacurilor gurpării jihadiste ISIS. 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: