La 90 de ani, recent împliniți, naturalistul britanic a fost o viață întreagă imaginea și vocea științelor naturii în Marea Britanie. Sir Attenborough a fost unul dintre primii oameni din BBC și spune că nu renunță la muncă. „Urbanizarea l-a facut pe om să piardă legătura cu natura. Pentru mine, televiziunea a însemnat șansa de a face un studiu îndeaproape al vieții, așa cum e ea, sălbatică, naturală. Sper ca și atunci când nu îmi va mai permite sănătatea, ceea ce am realizat să meargă mai departe”.A cutreierat Polul Nord și Polul Sud, a fost prin toate pădurile importante și, apoi, prin deșert, filmând specii de la cele mai mici insecte, la marile mamifere ale planetei. „Pasiunea mea pentru natură începe încă de când eram mic copil”, explică Sir David Attenborough, întrun interviu pentru EVZ.

Are nouă serii la activ

Celebrul naturalist și-a făcut studiile în zoologie la Cambridge, iar în 1947 a plecat „la război” împreună cu Marina Regală. La întoarcere, Attenborough devine unul dintre primii angajați ai BBC. „Ușile se tot deschideau, iar eu nu am ezitat să le trec pragul”, a explicat omul care a realizat nouă serii documentare, prima fiind filmată în 1979. Sir David a rămas modest și răspunde personal la mesajele fanilor.

„Îmi place să comunic cu toți cei care îmi scriu. Mereu ofer întâietate copiilor. Mă amuză când mă întrebă care erau documentarele mele favorite când eram copil. Nu mă cred când le spun că nu exista televiziune pe atunci”. Considerat de britanici „comoară naţională”, Sir Attenborough a fost sărbătorit cu fast, luna trecută, la schimbarea prefixului. „Nu sunt pe culmile fericirii. Dacă e ceva ce îmi doresc cu adevărat de ziua mea, ar fi să mă întorc în timp, când aveam 18 ani!”, a spus el.