Evenimentul Zilei > Actualitate > Singura metodă reală de combatere a Coronavirus. Alexandru Rafila, bomba pandemiei
Singura metodă reală de combatere a Coronavirus. Alexandru Rafila, bomba pandemiei

Singura metodă reală de combatere a Coronavirus. Alexandru Rafila, bomba pandemiei

Alexandru Rafila revine în atenția românilor cu o nouă veste legată de Coronavirus și felul în care putem combate acest virus.

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a vorbit despre viitorul val de îmbolnăviri cu Coronavirus, dar și despre metodele prin care putem lupta împotriva virusului chinezesc, scrie Antena3.

„Dacă reușim să menținem un comportament reținut putem ajunge la o relaxare mai rapidă. Îmi pare bine că domnul ministru Tătaru a preluat punctul nostru de vedere legat de evoluția acestui virus, cu vârful în săptămâna după Paște. Este greu să condamni oamenii că vor să își vadă părinții.

Cred că o se depășim numărul de 10.000 de cazuri de îmbolnăviri, cred că 12.000, 14.000 ar fi corect pentru sfârșitul lui aprilie. În noiembrie-decembrie vom avea un alt vârf, sper că până atunci să avem medicația necesară.

Am primit o donație de azitromicina de la compania Sandoz pentru 10.000 de pacienți. Mai este un antiviral în studiu în Japonia și China și sperăm să ne dea și nouă formula, așa îl putem produce”, a spus Alexandru Rafila.

Microbiologul a punctat și că spălatul pe mâini este mult mai eficient decât spirtul sau gelurile dezinfectante.

„A dispărut chestiunea legată de folosirea banilor, nu trebuie să credem că pe orice punem mâna suntem potențial infectați. (…) Se poartă masca când suntem răciți și ne deplasăm.

Restul populației poate să poarte o mască în funcție de disponibilitate. Este recomandată cea chirurgicală și a doua una din material de bumbac. Mi se pare o greșeală să se recomande batisate sau fulare care nu protejează în niciun fel”, a subliniat Rafila.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: