Sindromul Ceaușescu ’89 – Covid ’19: Revoluție sau Lovitură Mondială?
- Adrian Pătrușcă
- 30 august 2020, 09:03
Iată, de pildă, ce afirma recent Ghebreyesus despre… încălzirea globală:
„Nu ne vom întoarce – nu putem să ne întoarcem - la starea de lucruri care exista până acum (…) Pandemia de COVID-19 a dat un nou elan necesității de a accelera eforturile pentru a răspunde schimbării climatice.”
Iată-l așadar pe directorul OMS vorbind ca Greta Thunberg, dar din motive sanitare.
Că nu este întâmplător (Ghebreyesus nu vorbește niciodată de capul lui, ci numai după dictare) o dovedește și recenta convertire a apocalipticului epidemiolog amator Bill Gates la cauza ecologismului militant.
Într-un articol recent, el afirmă că, peste zece sau douăzeci de ani, pagubele economice provocate de schimbarea climatică vor fi „probabil la fel de grave ca o pandemie de talia celei de COVID”, repetată la fiecare zece ani.
Și încă:
„Lumea nu a făcut suficient pentru a se pregăti (de o pandemie – n.r.) și acum încercăm să recuperăm timpul pierdut. Este un avertisment pentru schimbarea climatică și el ne orientează către o nouă abordare.”
La sfârșitul lui iunie, Antonio Guterres, secretarul general ONU, superiorul ierarhic al lui Ghebreyesus, cum ar veni, făcea și el o pledoarie pentru globalizare și guvernare mondială, pornind de la pandemia de COVID și amestecând în aceeași ciorbă „criza climatică”, „amenințarea unui război nuclear”, „infracționalitatea în spațiul cibernetic” etc.
Papa Francisc promovează de la înscăunarea sa o nouă religie, în care un dumnezeu pipernicit este strivit de dogmele neo-marxiste pe care Pontiful le învârte în discursurile sale cu abilitatea unui atlet de circ jonglând cu pietre de moară.
Pe 19 august, cu ocazia audienței generale, Papa avertiza că, atunci când pandemia se va încheia, nu va trebui să ne comportăm ca și cum ea nu ar fi existat (recunoașteți refrenul!) și pleda pentru o nouă ordine:
„Mulți doresc să revenim la normalitate și să reîncepem activitățile economice. Dar această «normalitate» nu ar trebui să includă și nedreptățile sociale sau distrugerea mediului.”
Și Papa adăuga:
„Pandemia este o criză, și nimeni nu iese neschimbat dintr-o criză: fie iese schimbat în bine, fie schimbat în rău. Ar trebui să ieșim schimbați în bine, să ameliorăm nedreptățile sociale și distrugerea mediului.”
În fine, pe site-ul Forumului Economic Mondial, într-un document dat publicității pe 14 mai 2020, și numit Platforma de Acțiune (împotriva) COVID, concluziile prezentate încă din preambul sunt următoarele:
„Procesul de refacere de pe urma crizei de coronavirus este o oportunitate pentru a recrea o economie sustenabilă și «incluzivă», revigorând industria, prezervând biodiversitatea vitală a sistemelor și combătând schimbarea climatică.
„Planurile de relansare europene vor modela economiile și societățile europene pentru deceniile următoare – trebuie să ne asigurăm că acestea vor duce către un viitor mai verde, mai solid și mai «incluziv».”