Evenimentul Zilei > Social > Sindicaliștii aruncă bomba la ușa lui Orban. Proiectul care îi învrăjbește pe părinți
Sindicaliștii aruncă bomba la ușa lui Orban. Proiectul care îi învrăjbește pe părinți

Sindicaliștii aruncă bomba la ușa lui Orban. Proiectul care îi învrăjbește pe părinți

Premierul Ludovic Orban declara, la începutul săptămânii, că nu a fost luată o decizie de către liberali cu privire la alocațiile pentru copii, însă a fost analizată varianta ca acestea să fie acordate sub forma unor vouchere, care să fie utilizate numai în interesul copiilor.

În acest context, reprezentanții Blocului Național Sindical vin cu un nou proiect în care propun dublarea sau chiar triplarea alocaţiilor, doar pentru copiii săraci. Potrivit sindicaliștilor, restul nu ar beneficia de nicio majorare anul acesta, potrivit sindicaliştilor.

BNS mai propune ca alocaţiile să fie primite pe carduri pentru ca părintele să cumpere doar anumite produse necesare pentru copii: haine, rechizite și altele.

„Astăzi, România are patru copii din 10 în sărăcie. Ultimele statistici arată că aproape 1,5 milioane sunt în risc de sărăcie. Asta afectează performanţa copiilor în şcoală. Apoi, odată ajunşi la maturitate, lucrează la 60% din potenţial.

Mai există încă o problemă, anume faptul că sărăcia copiilor este corelată de nivelul de pregătire al părinţilor. Deci sărăcia generează în continuare sărăcie. E o spirală fără de sfârşit care ne duce din ce în ce mai jos. Venim, astfel, cu un sistem care să fie ţintit pe familie. Am luat trei categorii de familii, cu venit până în 1.575 lei, între 1.575 şi 3.000 net şi peste 3.000 lei, dar până în 4.500.

Familiile care au copii în întreținere cu venituri până în 4500 lei net ar putea să beneficieze de alocaţie”, a declarat, la Antena 3, Dumitru Costin, preşedintele Blocului Naţional Sindical. El a mai precizat că Blocul Național Sindical a cerut date de la Ministerul Muncii cu privire la veniturile gospodăriilor și numărul de copii, pentru a vedea situațiile financiare ale familiilor.