Evenimentul Zilei > Social > Simularea pentru Evaluarea Națională, în plină pandemie. Proba la limba română
Simularea pentru Evaluarea Națională, în plină pandemie. Proba la limba română

Simularea pentru Evaluarea Națională, în plină pandemie. Proba la limba română

Simularea pentru Evaluarea Națională, anul școlar 2020-2021 începe, astăzi, cu proba la Limba și Literatura română, în plină pandemie și restricții.

Simularea la Limba şi literatura română – din cadrul simulării Evaluării Naţionale va avea loc, astăzi, pentru elevii din clasa a VII-a. Marți se va desfășura proba la Matematică, iar elevii aparţinând minorităţilor naţionale, care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă, vor susţine la data de 31 martie simularea probei la Limba şi literatura maternă.

Elevii înmatriculaţi în unităţile de învăţământ din localităţile carantinate vor putea susţine simulări ale examenelor naţionale, cu prezenţă fizică, după încetarea măsurilor de carantinare. Conform unui calendar aprobat de inspectoratele şcolare, dar nu mai târziu de data de 15 mai 2021.

Anunțul făcut de DSU în privința elevilor din localitățile carantinate, care trebuie să susțină simularea la Evaluarea Națională

Potrivit unei adrese a lui Raed Arafat, şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), elevii din zonele carantinate se vor putea deplasa la unităţile de învăţământ din afara localităţii carantinate, la care învaţă, pentru a participa la simularea examenelor naţionale.

„Având în vedere faptul că în perioada 22 – 31 martie se desfăşoară simulările pentru evaluările naţionale 2021 şi examenele naţionale de Bacalaureat, menţionăm că deplasarea elevilor în vederea participării la simulările pentru examenele naţionale este circumscrisă altor motive justificate din ordinele şefului Departamentului pentru Situaţii de urgenţă privind instituirea carantinei zonale şi reprezintă o excepţie de la măsura interzicerii circulaţiei persoanelor în afara locuinţei sau gospodăriei în interiorul şi în afara zonei carantinate”. Se precizează în documentul respectiv.

„Sunt convins că va exista această înțelegere, dacă va fi cazul”

„Ciar și în localitățile carantinate. Am inițiat discuții la nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, discuții care mă îndreptățesc să sper că va exista înțelegere din partea colegilor pentru a se acorda permisiunea, pentru a se face o excepție, pentru susținerea examenelor naționale având în vedere importanța lor pentru viitorul oricărui tânăr. Și Evaluarea Națională, și Bacalaureatul sunt determinante pentru viitorul tinerilor.

Sunt convins că va exista această înțelegere, dacă va fi cazul. Sperăm să nu fie cazul, să nu fie localități carantinate. Acest lucru va putea fi stabilit și confirmat doar în apropiere, în funcție de evoluția epidemiologică. Într-o perioadă de criză pandemică, din păcate, nu suntem capabili, nu este niciun sistem capabil, să asigure predictibilitate”. A afirmat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, săptămâna trecută