Jucătoarea de tenis numărul 1 a României are parte de accidentări serioase în acest sezon. Problemele medicale au obligat-o să nu ia startul la competiţiile organizate la Doha şi la Dubai. S-a retras de la Miami şi a ratat și partida din Fed Cup cu Italia.

Iar săptămâna trecută, la Roma, Simona Halep a suferit o nouă accidentare serioasă și recuperarea va lua timp. Astfel participarea la Grand Slam-ul ei preferat, French Open, ar fi mai mult un miracol. Vineri seara, Simona a precizat că şansele să se recupereze până la turneul Roland Garros sunt destul de mici.

„Mă tratez în ţară, am încredere în medicii de aici. În această perioadă nu pot să fac nimic, va fi o perioadă destul de dificilă, dar moral sunt bine, o iau ca atare şi accept ceea ce s-a întâmplat. Obiectivul este să fiu bine până la Olimpiadă. Încă nu s-a decis, dar sunt mici şanse să particip la Paris. Eu mereu sper şi cred că totul este posibil, însă nu mă voi grăbi pentru că este o accidentare periculoasă şi nu vreau să stau luni de zile cu această problemă”, a declarat Simona.

Ruptură musculară o împiedică să participe la Roland Garros

Duminică, Daniel Dobre, antrenorul Simonei, a spus, la Digisport, că accidentarea este îngrijorătoare.

„Primul diagnostic nu arată destul de bine. Este o ruptură destul de mare, de peste 2 cm, între 2 şi 3 cm e ruptura musculară. De la Roma i-au prognosticat 4 săptămâni pentru revenirea totală. Roland Garros este foarte aproape, sunt două săptămâni şi mai mult ca sigur că nu va juca”, a spus tehnicianul.

Simona Halep rămâne pe locul trei mondial. După eliminarea din optimi a Arynei Sabalenka, singura sportivă care îi mai ameninţa locul Simonei pe podiumul topului mondial era Elina Svitolina (6 WTA). Pentru a reuşi acest lucru, ucraineanca trebuia să câștige la Roma, însă ea s-a oprit în sferturi, învinsă de Iga Swiatek. În urma acestui rezultat Halep va rămâne pe locul 3 în clasamentul WTA cel puţin până la Roland Garros. În ierarhia care intră în vigoare în această săptămână, românca are 6.520 de puncte şi este urmată de Sabalenka .