Simona Halep și-ar putea salva cariera. Detaliul care ar putea s-o ajute

Simona Halep și-ar putea salva cariera. Detaliul care ar putea s-o ajute Simona Halep a oferit primele declarații după meciul de la Paris. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Simona Halep a fost audiată timp de trei zile la Lausanne, iar jurnaliștii au descoperit un detaliu care i-ar putea salva cariera sportivei. Românca ar putea să dovedească că nu a știut că acele suplimente conțin Roxadustat.

Simona Halep a fost audiată timp de trei zile la Lausanne, a dat în judecată firma canadiană care a produs suplimentul contaminat și a cerut despăgubiri în valoare de 10 milioane de euro. Jurnaliștii americani au descoperit un detaliu care ar putea să o ajute pe jucătoarea de tenis.

Simona Halep, apărată de jurnaliștii americani

Ei au constatat că nu există nicio declarație, pe eticheta suplimentului consumat de sportivă, care să avertizeze oamenii cu privire la prezența Roxadustatului, substanța interzisă pentru care Halep a fost depistată pozitiv la testul anti-doping.

Simona Halep

Sursa foto: captura video

Detaliul ca ar putea să o ajute pe Halep

„Halep tocmai a terminat procesul de apel la TAS și așteaptă acum rezultatele pentru a afla dacă își va putea continua sau nu cariera sau dacă va trebui să ispășească o parte sau toată suspendarea. Dar detaliile produsului Keto MCT arată că ingredientele chinezești necunoscute folosite pot reprezenta un atuu important al Simonei în acest caz.

Ne puteți urmări și pe Google News

Canadienii ar fi folosit ingrediente chinezești în loc de cele din Oceanul Pacific, așa cum ar fi trebuit să se întâmple, conform etichetei. O acțiune în justiție a fost înaintată la Curtea Supremă, Halep încercând să recupereze 10 milioane de dolari.

Simona Halep, caz dopaj

Simona Halep. Sursă foto: Dreamstime

În descrierea produsului se spune că are doar patru ingrediente și că provine din nuci de cocos premium. Dar formula care provine din peptide de colagen marin hidrolizat din Oceanul Pacific este probabil problema, conform avocaților lui Halep. Această formulă este folosită pentru că ajută la construirea unui colagen de bună calitate. Dar nu există nicio declarație pe etichetă care să avertizeze oamenii cu privire la prezența Roxadustatului care, în schimb, este folosit pentru a trata persoanele cu anemie.”, au spus jurnaliștii de la Tennisupdate.com.

Simona Halep așteaptă decizia finală

Halep speră să își reia activitatea și să arate că este nevinovată. Românca și-a început perioada de suspendare din octombrie 2022, astfel că și-a ispășit deja un an și jumătate din suspendarea de patru ani. TAS ar urma să anunțe decizia finalul lunii martie.

„În prezent, completul de arbitraj deliberează și pregătește hotărârea arbitrală care conține decizia sa. La momentul redactării, nu este posibilă indicarea unei date pentru notificarea sentinței arbitrale către părți”, a transmis TAS.