Silvestru Șoșoacă a anunțat că este hotărât să divorțeze de Diana Șoșoacă, după ce aceasta l-a dat afară din partidul S.O.S România.
Controversa dintre Silvestru Șoșoacă și Diana Șoșoacă devine din ce în ce mai serioasă. Cuplul se află deja în pragul divorțului.
Silvestru Șoșoacă are regrete
„Mie îmi pare rău și cer scuze tuturor oamenilor din S.O.S România, care anul asta se pregăteau să ne voteze. Sunt de împărțit foarte multe lucruri (cu Diana Șoșoacă), aveam câteodată și zilnic certuri cu Diana. Știti că Diana nu poate să vorbească argumentativ cu nimeni. Din păcate, lucrurile sunt cum sunt. Necazul cel mai mare este că Diana a facut jocurile PSD-ului. A acoperit scandalul comasării alegerilor cu nebunia asta, cu certurile noastre”, a declarat Silvestru Șoșoacă, la România TV.
Vrea să divorțeze
Întrebat dacă are de gând să divorțeze de Diana Șoșoacă, politicianul a răspuns afirmativ.
„Cel mai probabil, da. Ieri a fost un simulacru de consiliu în care toți au fost obligați nu doar să voteze împotriva mea, ci să mă elimine. Ea i-a prostit pe oamenii aia, și-a bătut joc de ei. A fost o execuție mediatică pe televiziunile astea online. Ea trăiește din show, în rest nu poate să facă nimic.
Diana Șoșoacă va reveni la numele de fată
Silvestru Șoșoacă a declarat că, după divorț, îi va interzice soției sale să mai folosească numele său, iar Diana Șoșoacă va trebui să revină la numele ei de fată, Diana Macovei.
„Când am luat-o de soție era cu totul alta. De atunci se crede zeiță și se poartă foarte urât. Aproape nimeni nu mai e în jurul ei.
Eu am găsit-o Macovei. În urma divorțului va trece la Macovei, la numele de fată”, a adăugat soțul senatoarei.
Ce spune legea
Dacă instanța nu va hotărî altfel sau dacă cei doi soți nu vor ajunge la o înțelegere, atunci Diana Șoșoacă va fi obligată să revină la numele de familie al ei, conform Codului Civil.
Art. 383 Cod Civil:
(1) La desfacerea căsătoriei prin divorţ, soţii pot conveni să păstreze numele purtat în timpul căsătoriei. Instanţa ia act de această înţelegere prin hotărârea de divorţ.
(2) Pentru motive temeinice, justificate de interesul unuia dintre soţi sau de interesul superior al copilului, instanţa poate să încuviinţeze ca soţii să păstreze numele purtat în timpul căsătoriei, chiar în lipsa unei înţelegeri între ei.
(3) Dacă nu a intervenit o înţelegere sau dacă instanţa nu a dat încuviinţarea, fiecare dintre foştii soţi poartă numele dinaintea căsătoriei.