Silicon Valley se teme de spionaj. De unde vine marele pericol

Silicon Valley se teme de spionaj. De unde vine marele pericol Silicon Valley. Sursa foto Youtube

China, spionaj. Silicon Valley sporește verificarea angajaților chinezi pentru a contracara spionajul.Cele mai importante companii americane din domeniul tehnologiei au sporit controalele de securitate ale angajaților și ale candidaților la angajare pentru a contracara amenințarea spionajului cibernetic din partea Chinei.

Decizia luată de Silicon Valley. Teamă de spionaj

Candidații cu legături de familie sau de altă natură cu China sunt considerați a fi deosebit de vulnerabili la presiunile guvernului de la Beijing. Cu toate acestea, cel puțin un student chinez absolvent de informatică la o universitate americană speră să facă din legăturile sale cu China un avantaj, schimbându-și orientarea către securitatea cibernetică în speranța de a-și îmbunătăți perspectivele de angajare în Statele Unite.

Google, OpenAI și Sequoia Capital se numără printre o serie de firme de tehnologie și de capital de risc care au intensificat controalele de securitate ale angajaților și ale potențialilor recruți, potrivit unui raport recent al Financial Times. Ziarul a citat surse din cadrul acestor companii care au declarat că acestea au răspuns avertismentelor guvernului american cu privire la o amenințare tot mai mare din partea spionajului chinez în ultimii doi ani.

China, spionaj

Sursa Foto: Arhiva EVZ

Guvernul chinez ar fi încercat să fure

Directorul FBI, Christopher Wray, a transmis un astfel de mesaj în aprilie, afirmând că guvernul chinez a încercat să fure „proprietate intelectuală, tehnologie și cercetare” din industriile americane. Ca răspuns, guvernul american a intensificat măsurile de securitate în ultimii doi ani, inclusiv actualizându-și reglementările privind controlul exporturilor pentru a limita capacitatea Chinei de a obține cipuri de calcul avansate și inteligență artificială. Avertismentele consolidate adresate companiilor americane fac parte din acest răspuns.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ivan Kanapathy, vicepreședinte senior la Beacon Global Strategies, a declarat pentru VOA că executivii din Silicon Valley împărtășesc îngrijorarea guvernului american. „În ultimii ani, companiile de tehnologie emergente au devenit mai prudente; ele nu doresc să devină victime ale strategiei de absorbție a tehnologiei din China”, a spus el. Companiile nu își pot permite să ajute un concurent care le va scoate din afaceri.

SUA încă nu are dovezi solide

Ray Wang, CEO al Constellation Research Inc. cu sediul în Silicon Valley, a declarat că furtul de proprietate intelectuală americană a devenit mai răspândit de la izbucnirea pandemiei COVID-19 și că persoanele cu legături cu China au fost adesea vizate. Guvernul Statelor Unite „nu reușește să prezinte dovezi solide”.

Angajaților Microsoft din China, majoritatea implicați în cloud computing, li s-a oferit recent posibilitatea de a lucra în Statele Unite, Australia sau Irlanda, printre alte țări. Microsoft a cerut unui număr de 800 de angajați, majoritatea ingineri de naționalitate chineză care lucrează în domeniul cloud computing și al inteligenței artificiale, să ia în considerare relocarea, potrivit homelandsecuritynewswire.com.

Revista presei