Maior a transmis că are în această perioadă întrevederi foarte importante pentru politica externă a României. A anunţat, de asemenea, că se va afla în ţară în perioada 2 august-5 septembrie, când este în concediu.

George Maior a fost citat pentru 23 iulie, pentru a fi audiat în dosarul fostei şefe DNA, Laura Codruţa Kovesi, legat de aducerea în ţară a lui Nicolae Popa. El mai fusese chemat în faţa procurorilor şi în mai, însă nici atunci nu a venit, invocând motive de sănătate.

Este a doua oară când fostul director al Serviciului Român de Informații refuză să se prezinte să se prezinte pentru audieri în această cauză, el fiind citat prima oară pe 23 mai, atunci când a anunțat că nu se poate prezenta din motive ce țin de sănătate, scrie antena3.ro.

În acest dosar, au fost audiați deja fostul ministru de Interne Gabriel Oprea și fostul prim-adjunct al Serviciului Român de Informații, Florian Coldea, ambii în calitate de martor. Coldea a declarat, ca nua are cunoștiință de nicio împrejurare în care Kovesi să fi comis vreo infracțiune și că poate ar trebui investigați cei care nu au făcut nimic pentru aducerea în țară a lui Nicolae Popa, din Indonezia, în 2011.
În dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, condamnat în dosarul FNI, Laura Codruța Kovesi are calitatea de inculpat, fiind acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.