Sicriul viu, tot mai căutat în Europa. În ce constă inovația

Sicriul viu, tot mai căutat în Europa. În ce constă inovația

„Sicriul viu”, o invenție realizată din ciuperci care se descompun, este la mare căutare în Europa.

„Sicriul viu” revoluționează piața funerară din Europa. În urmă cu aproximativ un an, ocasă funerară publică din Viena a prezentat primul „sicriu viu” din lume. Acesta se numește „Living Cocoon”.

„Sicriul viu” reprezintă o invenție realizată din ciuperci care se descompun fără a lăsa amprente de carbon. În final, aceasta acționează ca un îngrășământ natural. O invenție creată de startup-ul olandez Loop care a revoluționat piața funerară europeană.

„Sicriul viu”, la mare căutare în Europa

Pe coperta site-ului Loop’s Living Cocoon, puteți vedea un sicriu în mijlocul unei păduri. Este însoțit de un text care spune: „deveniți natură și lăsați-vă corpul să fie o sursă de viață nouă”. Este vorba de o întreprindere inovatoare, ecologică și funerară al cărei proiect principal este primul „sicriu viu”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Bob Hendrikx, fondatorul Loop se află în spatele acestei inovații. Living Cocoon, care este făcut cu miceliu, are ca obiectiv ecologic ca oamenii să închidă ciclul vieții prin îmbogățirea solului în care sunt îngropați, în loc să-l polueze. În ce constă inovația

Sicriu viu

Sicriu viu/ Sursa l:oop-biotech.com

Pentru a realiza acest lucru, Hendrikx a bazat construcția acestui „sicriu viu” pe setul de hife sau rădăcini. Acestea formează partea subterană a unei ciuperci. Ele sunt vitale pentru sănătatea ecosistemelor din întreaga lume. Este ciudat să credem că ultimul lucru pe care îl facem în viață este poluarea. Dar este chiar adevărat. Un sicriu conventional este realizat cu substanțe chimice și materiale nereciclabile. Iar în cazul incinerarii este nevoie și de o cantitate mare de combustibil.

„Oamenii nu doar parazitează în timpul vieții. Dar chiar și după moarte lasă o cicatrice pe această planetă frumoasă. Pentru a fi îngropați, tăiem un copac pentrusicriu, lucrăm intens la el și încercăm să ne izolăm. Iar pentru cei care nu vor să fie îngropați, risipim corpurile noastre bogate în nutrienți arzându-le prin incinerare. Poluăm aerul, ignorând potențialul corpului nostru uman”, explică Hendrikx.

Austria este a doua țară din lume în care compania olandeză Loop comercializează acest produs. Acesta oferă posibilitatea ca rămășițele muritoare să contribuie la dezvoltarea ecosistemului Cimitirului Central din Viena, unde chiar a fost amenajat un spațiu pentru acest tip ecologic de înmormântări.

Cât costă inovația

Aceste sicrie costă 990 de euro. Comparativ cu gama de prețuri cuprinsă între 500 și 3.000 euro, pentru cele din lemn. Costul lor a crescut cu 6% față de anul trecut din cauza inflației și a creșterii prețurilor la energie. Compania lui Hendrikx a vândut deja 300 de sicrie în Olanda și negociază un contract pentru încă 200 de bucăți cu casa funerară vieneză.