Evenimentul Zilei > Social > Sibiul, premiat pentru sistemul de trafic
Sibiul, premiat pentru sistemul de trafic

Sibiul, premiat pentru sistemul de trafic

Urbea de pe Cibin a fost premiată în cadrul unei ceremonii de la Bologna, pentru studiul de caz intitulat "Sistemul de parcare în centrul istoric al Sibiului."

Sibiul se poate mândri că a fost ales ca oraşul cu cel mai bun sistem de parcare în centrul istoric dintr-un total de 1.300 de studii de caz care au fost postate pe site-ul ELTIS.

Echipa de specialişti care a analizat acest studi de caz în perioada 9 – 11 noiembrie, la Bologna, a decis să premieze Sibiul, chiar dacă nu este un oraş membru al organizaţiei CIVITAS. 

Organizaţia funcţionează sub patronajul Uniunii Europene şi are ca scop crearea unui mediu productiv în care oraşe europene pot face schimb de experienţă în scopul unui transport mai bun şi nepoluant în oraşe. 

Un număr de 36 de oraşe europene fac parte din această reţea şi primesc sprijin financiar pentru proiectele pe care le concep.

În cadrul ceremoniei au fost premiate oraşele La Rochelle din Franţa, Piacenza  din Italia şi Graz din Austria. „Reprezentanţii CIty-VITAlity-Sustainability, au fost foarte impresionaţi de studiul de caz postat de oraşul Sibiu şi de aceea au ţinut să acorde o distincţie pentru modul în care municipalitatea a organizat centrul istoric, parcările zonale şi sistemul de circulaţie pe străzi cu sens unic” a explicat, primarul Klaus Johannis.
 
Premiul a fost înmânat de către Marcel Rommerts, Administrator Principal al Comisiei Europene, în cadrul Departamentului General pentru Energie şi Transport din Bruxelles, Belgia.