Şi senatorii se împuşcă, nu-i aşa?

Şi senatorii se împuşcă, nu-i aşa?

Liberala Steliana Miron a depus în Parlament un proiect legislativ care prevede impozitarea cu 85% a oricărui "venit încasat prin executare silită a cesiunilor de creanţe bancare". Senatoarea este de părere că, astfel, firmele de recuperări vor fi descurajate să răscumpere debitele de la bănci. "În prezent, debitorul nu poate să-şi răscumpere debitul la 10-15% din valoarea sa, băncile continuă executarea pentru a-şi recupera întreaga valoare, pe când firmelor de recuperări le vinde mai multe credite neperformante la 10-15% din valoare”. Initiativa cât şi expunerea de motive au fost însuşite si semnate şi de alţi colegi de partid sau de grup, printre care Cătălin Boboc, preşedinte al Comisiei juridice a Senatului, Marin Burlea, vicepreşedinte al Comisiei pentru invăţământ, Varujan Vosganian, Tudor Barbu şi Mihaela Popa, membri ai Comisiei pentru cultură, Mario Oprea şi Marius-Petre Nicoară.

Am popularizat această iniţiativă în speranţa că ea ar putea conduce către o lege şi cu convingerea că va atrage atenţia principalilor oameni politici ai ţării. Pe de altă parte am dorit să semnalez faptul că în Parlamentul României se mai întâmplă şi lucruri bune şi chiar mai sunt aleşi care se gândesc şi la oamenii necăjiţi.

Deocamdată ecourile au fost că în documentul respectiv au fost identificate unele greşeli de ortografie. Acestea au fost mediatizate cu energia cu care speram că se dezbată proiectul de lege. La prima vedere ar părea că este o răzbunare a firmelor de recuperatori şi sunt tentat că aşa ar fi pentru că nu am mai auzit să vorbească despre greşeli de ortografie în actele depuse pe la Parlament. Care, de cele mai multe ori sunt realizate şi redactate de consilieri. Televiziunile au fost foarte sensibile faţă de dorinţele recuperatorilor. Poate aşa se întâmplă în vremuri de criză. Din acest motiv m-am şi gândit la un film şi i-am parafrazat titlul. Pentru cei din alte generaţii decât mine , am să reamintesc filmul respectiv.

“Şi caii se împuşcă, nu-i aşa? – momentul culminant al carierei de scriitor a lui Horace McCoy – a stat la baza unui film celebru din 1969, în regia lui Sydney Pollack, cu Jane Fonda, Michael Sarrazin, Gig Young şi Red Buttons în rolurile principale. Nominalizat la nouă Premii ale Academiei Americane de Film, Şi caii se împuşcă, nu-i aşa? avea să-i aducă Oscarul lui Gig Young pentru cel mai bun actor în rol secundar.

Ne puteți urmări și pe Google News

În 1932, Marea Criză economică îi împingea pe oameni la gesturi disperate. Doi actori lipsiţi de şansă, Gloria şi Robert, se înscriu la una dintre marile atracţii ale vremii: maratoanele de dans. Obligaţi să danseze săptămâni de-a rândul, sub ochii spectatorilor în căutare de senzaţii tari, concurenţii traversează un calvar inimaginabil, care devine o metaforă a supravieţuirii în anii cumpliţi ai Recesiunii”.