Într-o primă fază, studiile vor fi realizate pe un grup de 200 de voluntari.

Compania BioNTech, cu sediul în oraşul Meinz, în colaborare cu laboratorul american Pfizer, lansează primele teste clinice, pe pacienți umani, pentru un vaccin împotriva noului coronavirus. Anunțul a fost făcut de reprezentanții autorității federale care deţine competenţa în acest sector de activitate, citați de AFP şi Reuters.

Studiile clinice se vor desfășura, într-o primă etapă, pe un grup de 200 de voluntari sănătoşi cu vârstele cuprinse între 18 şi 55 de ani, a precizat Institutul Paul Ehrlich într-un mesaj publicat pe site-ul său oficial. Este al patrulea studiu pe oameni realizat la nivel mondial pentru testarea unui vaccin împotriva COVID-19, se afirmă în acelaşi mesaj.

Conform Reuters, în a doua fază a studiului, vaccinul german va fi testat pe un eșantion mai mare de persoane, inclusiv din categoriile cu cel mai ridicat risc asociat pandemiei.

Teste ale noului vaccin sunt planificate şi în Statele Unite, după obţinerea aprobărilor necesare în vederea utilizării sale pe pacienţi umani.

Și Elveția a anunțat că pregătește un vaccin, urmând să fie disponibil, într-un scenariu pozitiv, undeva în luna octombrie. Acesta a fost deja testat pe șoareci și urmează să fie propus spre avizare.