Evenimentul Zilei > Social > Și Elias intră în lupta cu COVID 19. Orban: Spitalul va asigura și celelalte urgențe
Și Elias intră în lupta cu COVID 19. Orban: Spitalul va asigura și celelalte urgențe

Și Elias intră în lupta cu COVID 19. Orban: Spitalul va asigura și celelalte urgențe

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că speră ca, de marţi, pacienţii bolnavi de COVID-19 să fie primiţi în secţia modulară construită în curtea Spitalului Elias.

„Împreună cu domnul Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), am luat decizia de a aloca rapid toate echipamentele necesare, din stocul de rezervă, ventilatoare, injectomate, monitoare şi toate lucrurile necesare pentru a asigura punerea în funcţiune cât mai rapid a acestei secţii externe(…) Sperăm ca de marţi dimineaţă să poată să primească pacienţi care necesită tratare la secţia de Terapie Intensivă”, a afirmat şeful Executivului.

Premierul a vizitat spitalul modular pentru pacienţii cu COVID-19, construit în curtea Spitalului Universitar de Urgenţă Elias din Bucureşti, de Asociaţia „Dăruieşte Viaţă”.

El a mulţumit celor 250.000 de români care, alături de firme, au donat pentru ridicarea acestui spital modular.

În cursul zilei de sâmbătă, DSU a donat aparatură necesară pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 în această unitate. În ceea ce priveşte unitatea modulară de la Elias, premierul a explicat că aceasta are 38 de paturi: 14 pentru pacienţi în stare gravă, 14 pentru pacienţi în stadii intermediare şi 10 pentru pacienţi suspecţi de COVID-19.

În ceea ce priveşte personalul necesar pentru această structură, premierul a spus că este vorba de „minim patru medici anestezişti şi opt asistenţi, pe tură”.

Ludovic Orban a subliniat că activitatea Spitalului Elias nu va fi afectată, iar unitatea modulară va funcţiona „ca o secţie separată, externă”.

În ceea ce privește locurile la Terapie Intensivă, care sunt în spitalele care sunt dedicate tratării persoanelor infectate cu Covid, Orban a spus că există o limită de care ne-am apropiat.

,,Sigur că se poate crește numărul de locuri. Şi la Balș, pot să vă sun că și la Victor Babeș se poate crește numărul de locuri. Sunt convins că ASSMB parcă se numește instituția din subordinea Consiliului General care se ocupă de administrarea spitalelor va place demersuri pentru a crește numărul de paturi care să fie dotate cu ventilatoare cu injectomate și cu toate cele necesare”, a declarat Orban, care a menționat că nu vrea să între într-o polemică cu Gabriela Firea privind situația paturilor disponibile.