Și beizadelele din comunism au făcut nenorociri pe lac. Nepotul celui care i s-a împotrivit lui Ceaușescu, ucis cu barca pe Snagov!

Și beizadelele din comunism au făcut nenorociri pe lac. Nepotul celui care i s-a împotrivit lui Ceaușescu, ucis cu barca pe Snagov!

Accidentul de sâmbătă noaptea, de pe Lacul Snagov, când fiul unui afacerist a produs un accident soldat cu un mort, le-a reamintit locatarilor din zonă de un alt incident tragic, produs înainte de 1989

În urmă cu aproape 40 de ani, moartea unui tânăr care înota în Lacul Snagov punea pe jar întrega elită a Partidului Comunist Român. Este vorba de un incident extrem de grav în care victima a fost, potrivit lui Serghei Mizil, un nepot al lui Constantin Pârvulescu, fostul lider comunist care la Congresul al XII-lea al PCR s-a pronunțat împotriva alegerii lui Nicolae Ceaușescu în fruntea partidului.

„Barca era condusă de nepotul lui Verdeț”

„Cel care a fost omorât era nepotul lui Constantin Pârvulescu, iar cel care conducea șalupa era un nepot al lui Ilie Verdeț. Îmi aduc aminte foarte bine incidentul. Nepotul lui Verdeț a scăpat de pușcărie, pentru că nu a avut nicio vină. Tânărul care a murit a fost vinovat pentru că înota pe sub apă. Normal că ăla care conducea ambarcațiunea nu l-a văzut. A fost un ghinion foarte mare atunci, pentru că nu se mergea cu viteză”, ne-a dezvăluit Serghei Mizil, fiul fostulul demnitar comunist Paul Niculescu- Mizil.

Primul suspect a fost chiar Serghei Mizil. „Au venit la mine acasă, mai ales că Ilie Verdeț era vecin cu noi. Toată lumea a crezut cu eu am produs accidentul, pentru că la vremea aia eu făceam multe nenorociri. Îți dai seama că toți s-au gândit la mine, mai ales că mă cam așteptau la colț să mă ia cu ceva. În scurt timp s-a aflat cine a produs nenorocirea și n-am avut nicio problemă”, ne-a povestit Serghei.

Constantin Pârvulescu a intrat în istorie la Congresul al XII-lea al PCR, atunci când a șocat întreaga elită comunistă, fiind împotriva realegerii lui Ceaușescu. Iată un fragment din cuvântarea lui Pârvulescu la tribuna de la Sala Palatului. Toată declarația a fost făcută chiar în fața cuplului Nicolae-Elena Ceaușescu:

„De ce Ceaușescu se sustrage?”

„Tovarăși, am împlinit anul acesta 60 de ani de când sunt membru de partid. Din acești 60 de ani, 55 sânt în organele de conducere ale partidului!(…) Tovarăși, am fost uimit cum s-a desfășurat pregătirea acestui Congres și însăși Congresul.(…) Tovarășu’ Ceaușescu și-a permis ca să se pregătească, încă înainte de Congres și tot timpul Congresului și la conferințe, ca să fie reales secretar general al partidului. Este fără precedent, tovarăși, în istoria partidului nostru și în istoria partidelor comuniste. De ce Ceaușescu se sustrage ca să fie ales membrul Comitetului central și din cadrul membrilor Comitetului Central să fie reales? De ce? Pentru că Ceaușescu se sustrage controlului partidului.”

Conducătorii bărcilor prinși băuți nu pot fi pedepsiți

Surse oficiale au declarat, pentru „Evenimentul zilei”, că la Căpitănia Portului Snagov, care aparține Autorității Navale Române (ANR), sunt înmatriculate circa 2.000 de ambarcațiuni, printre care și cea a lui Alexandru Popescu, fiul celui care a fost patronul Petrolimportexport, Ovidiu Popescu. Tânărul, aflat sub inflența alcoolului, a condus ambarcațiunea care a lovit în plin o barcă, accident în urma căruia patru oameni au fost răniți grav iar unul, de 60 de ani, a murit înecat. Dilema anchetatorilor: „Pe apă nu se aplică legea conducătorului băut, decât dacă este la cârma unei ambarcațiuni de mari dimensiuni. Actuala legislație nu face referire la bărcile de agrement, ci, doar, la vapoare”, ne-a declarat un om al legii. Din acest motiv, încadrarea faptei, în cazul tragediei de pe lacul Snagov, nu poate fi decât ucidere și vătămare din culpă, fără circumstanțele agravante, precum în cazul unui șofer.