O femeie cu cetățenie germană și-a falsificat propria moarte pentru a evita procesul. Femeia în vârstă de 47 de ani  s-a ascuns în insula spaniolă Mallorca,  dar un detectiv privat a dat de urma sa. Acum, aceasta  se confruntă cu un plus de până la șase ani de închisoare.

Falsul certificat de deces a fost prezentat în instanță

Se spune că femeia și-a fraudat angajatorul german cu un milion de euro și a fost acuzată de delapidare. Procesul a început în noiembrie anul trecut. Dar în locul acuzatei, doar părinții s-au prezentat în instanță – cu un certificat de deces. Aceștia au susținut că fiica lor a murit într-un accident de mașină în Rostock – Germania, în luna martie 2020, scrie cotidianul Bild.

Fosta companie, unde lucrase femeia, nu a crezut povestea morții. Drept urmare, firma a angajat un detectiv particular, care a și găsit-o pe „femeia moartă”. Aceasta trăia liniștită în Santa Ponça din Mallorca.

Ghinionul femeii au fost postările pe rețelele de socializare

Anchetatorul a găsit-o pe „femeia moartă” în Santa Ponça, Mallorca, Spania, datorită rețelelor de socializare. Femeia posta pe o pagină de Facebook fotografiile pudelului gigant, un specimen rar, cu care plecase din Germania și alte informații despre acest câine. Detectivul a mers pe urma patrupedului și a identificat-o. Femeia a fost arestată și prezentată în fața unui judecător. A fost eliberată sub control judiciar. Acum, ea așteaptă și procesul inițial de delapidare, și pedeapsa pentru fals în documente și proceduri judiciare frauduloase. Numai pentru ultima riscă șase ani de pușcărie.

De atunci a fost adusă în fața unui judecător și a fost eliberată în anumite condiții. Acum, femeia așteaptă și procesul inițial de delapidare. Potrivit experților, părinții trebuie să se teamă de o pedeapsă similară pentru a ajuta și a susține. Sunteți acuzat de proceduri frauduloase și fals în documente.