Evenimentul Zilei > International > Tragedie în centrul orașului! O clădire s-a prăbușit. Mai multe persoane au murit
Tragedie în centrul orașului! O clădire s-a prăbușit. Mai multe persoane au murit

Tragedie în centrul orașului! O clădire s-a prăbușit. Mai multe persoane au murit

Cel puțin cinci persoane au murit joi după ce o clădire care se afla în renovare s-a prăbușit în centrul orașului Shanghai.

La ora locală 16:15 (08:45 GMT), „19 muncitori au scoşi din moloz. Dintre aceştia, cinci au murit în pofida ajutorului acordat, iar restul de 14 sunt într-o situaţie stabilă”, a precizat Biroul de gestionare a situaţiilor de urgenţă din Shanghai pe reţeaua socială Weibo. 

Accidentul s-a produs în cursul dimineţii, în centrul capitalei economice chineze, când acoperişul unei clădiri cu un etaj, aflată în renovare, s-a prăbuşit, cauzele fiind deocamdată necunoscute.

Potrivit echipelor de salvare, „20 de persoane” au fost prinse în dezastru. Unele media chineze au menţionat iniţial 10 persoane. Ministerul Situaţiilor de Urgenţă a postat pe o reţea socială fotografii cu echipele de salvare care acţionează pentru extragerea victimelor de sub dărâmături, informează Agerpres.

Mai multe catastrofe de acest tip au avut loc în China în ultimii ani, fiind vorba în general de construcţii de proastă calitate şi de nerespectarea normelor de securitate.

În 2016, cel puţin 20 de persoane au murit la Wenzhou (est) în prăbuşirea unor clădiri care aveau o construcţie rudimentară şi în care locuiau muncitori migranţi.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: