Un român proaspăt întors din Italia, care trebuia să stea în autoizolare, a ieșit la plimbare cu toate animalele sale de companie. Adică, un câine și 30 de papagali.

Un sucevean revenit din Italia a fost plasat în carantină, după ce a fost depistat de poliţişti în timp ce ieșise la plimbare în oraș cu animalele sale de companie, 30 de papagali şi câinele său, a informat, vineri, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu. Oamenii legii susțin că au întâlnit în numai câteva ore aproape 200 de suceveni iresponsabili care, în loc să stea acasă, au părăsit izolarea.

Poliţiştii suceveni au aplicat, în timpul acţiunilor de joi, 187 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 335.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Ordonanţei Militare nr. 3 privind circulaţia persoanelor. O persoană a fost amendată de poliţişti cu 5.000 de lei deoarece nu a respectat măsura autoizolării.

La rândul lor, jandarmii suceveni au aplicat zece sancţiuni contravenţionale în sumă totală de 2.900 de lei unor persoane care au ieşit din case în ciuda aceleiași restricţii.

”Facem apel încă o dată către cetăţeni să respecte restricţiile de deplasare şi să apeleze la completarea declaraţiilor pe propria răspundere doar în situaţiile limitativ prevăzute. Sperăm ca toată lumea să înţeleagă că aceste măsuri sunt în interesul nostru, al tuturor, şi al celor dragi nouă. Ca poliţişti ne facem datoria şi încercăm să înţelegem toate situaţiile şi să le abordăm profesionist, dar şi uman”, transmite purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Sursa: Agerpres.ro