„Dacă aveţi ochelari de protecţie sau o vizieră pentru ochi, ar trebui să le utilizaţi”, a spus Fauci, principalul expert în boli infecţioase din SUA. Întrebat dacă protecţia ochilor va deveni o recomandare formală la un moment dat, el a spus că s-ar putea ca acest lucru să se întâmple, dacă se dorește o protecţie perfectă a suprafeţelor mucoasei.

Doctorul Fauci, membru al grupului de lucru pentru pandemie de la Casa Albă şi director al Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase, a explicat motivul pentru această măsură. „Aveţi mucoasă în nas, mucoasă în gură, dar aveţi şi mucoasă în ochi. Teoretic, ar trebui să protejaţi toate suprafeţele mucoasei. Aşadar, dacă aveţi ochelari sau vizieră, ar trebui utilizate”, a spus acesta.

Anthony Fauci a adăugat că, în timp ce ochelarii şi vizierele pentru ochi sau faţă „nu sunt recomandate în general” în acest moment, „dacă doriţi cu adevărat să fiţi complet protejaţi, probabil că ar trebui să le utilizaţi dacă puteţi.”

Oficialul mai atrage atenția că prezența în orice mulțime prezintă un mare risc de contaminare. „Orice adunare, orice mulțime, indiferent că este un protest sau un grup de oameni, când stai aproape de persoane care nu poartă mască reprezintă un risc”.

O remarcă ce a fost făcută în contextul amplelor mișcări de protest din Statele Unite din ultimele luni sau al protestelor de contestare a măsurilor impuse de autoritățile germane pentru oprirea pandemiei, care au avut loc sâmbătă la Berlin.