Evenimentul ZileiVremeaVremea, 6 decembrie. Sfântul Nicolae vine cu ploi şi ninsori. Zonele unde românii se vor bucura de zăpadă

Vremea, 6 decembrie. Sfântul Nicolae vine cu ploi şi ninsori. Zonele unde românii se vor bucura de zăpadă

Vremea, 6 decembrie. Sfântul Nicolae vine cu ploi şi ninsori. Zonele unde românii se vor bucura de zăpadă
Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru ziua de Sfântul Nicolae. Temperaturile va fi mai ridicat față de normalul acestei perioade iar ploile nu vor lipsi în majoritatea zonelor țării.

Potrivit ANM, vremea de astăzi, 6 decembrie 2021 vine cu ploi în cele mai multe dintre regiuni. Temperaturile maxime anunțate de meteorologi pentru data de 6 decembrie 2021, de Sfântul Nicolae, vor fi de la 1…2 grade în nordul Moldovei, până la 15…16 în sudul Dobrogei.

La munte, ziua vor fi precipitații mixte şi doar la altitudini mari va ninge, iar seara şi noaptea, aria ninsorilor moderate cantitativ va fi în extindere.

Minimele se vor încadra între -1 și 8 grade, ușor mai ridicate pe litoral

În partea de sud-est a țării temperaturile vor fi mai mari decât în ziua precedentă, în cerul va fi înnorat și vor exista șanse de ploi și burniță, în special noaptea. Totodată, în celelalte regiuni ale țării vremea va fi predominant închisă și se vor semnala precipitații

Pe parcursul nopții precipitațiile vor fi sub formă de ploaie în Oltenia, mixte în Banat, Crișana și Transilvania și predominant sub formă de ninsoare în Maramureș și nordul Moldovei. Pentru zona de munte meteorologii anuță ploi și ninsori.

Izolat, în special în centrul și nord-estul țării vor fi depuneri de polei, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă și în Dobrogea. Pe alocuri, în special în sud și est se va semnala ceață.

Prognoza meteo 6 decembrie – București

Cerul va avea înnorări, iar în a doua parte a intervalului va crește probabilitatea pentru ploi slabe sau burniță. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă, mai ridicată decât în ziua precedentă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimă va fi de 5…7 grade. Îndeosebi dimineaţa vor fi condiţii de ceață.

Cum va fi vremea în această seară

În țară, cerul va avea înnorări şi temporar va ploua, în vest şi sud-vest, local în centru şi nord şi izolat în rest. Ploile vor fi moderate cantitativ în sud-vest, unde se vor acumula cantități de apă de 15…20 l/mp şi izolat 30 l/mp. Îndeosebi în Transilvania, precum şi în centrul şi nordul Moldovei, pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. În zona montană înaltă va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă şi vor fi intensificări ale vântului, cu viteze mai mari în Carpaţii Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada.

În restul teritoriului vântul va sufla slab şi moderat, trecător cu unele intensificări în sudul Banatului şi pe litoral. În zonele joase, în special din est şi sud, pe alocuri se va semnala ceață.

Prognoza meteo 6 decembrie 2021 – în principalele orașe din țară

Iată care sunt temperaturile maxime de luni, șansele de precipitații, procentul de umiditate și viteza vântului, pe 5 decembrie 2021, în principalele orașe ale țării:

Timișoara: 6 grade Celsius, Precipitații: 80%, Umiditate: 94%, Vânt: 10 km/h

Oradea: 6 grade Celsius, Precipitații: 80%, Umiditate: 98%, Vânt: 10 km/h

Baia Mare: 6 grade Celsius, Precipitații: 90%, Umiditate: 92%, Vânt: 6 km/h

Cluj Napoca: 5 grade Celsius, Precipitații: 80%, Umiditate: 90%, Vânt: 5 km/h

Sibiu: 8 grade Celsius, Precipitații: 70%, Umiditate: 86%, Vânt: 8 km/h

Alba Iulia: 7 grade Celsius, Precipitații: 90%, Umiditate: 88%, Vânt: 8 km/h

Craiova: 7 grade Celsius, Precipitații: 90%, Umiditate: 89%, Vânt: 8 km/h

Suceava: 3 grade Celsius, Precipitații: 50%, Umiditate: 92%, Vânt: 10 km/h

Miercurea Ciuc: 9 grade Celsius, Precipitații: 20%, Umiditate: 83%, Vânt: 11 km/h

Brașov: 10 grade Celsius, Precipitații: 20%, Umiditate: 82%, Vânt: 5 km/h

Iași: 6 grade Celsius, Precipitații: 50%, Umiditate: 95%, Vânt: 6 km/h

Constanța: 14 grade Celsius, Precipitații: 0%, Umiditate: 85%, Vânt: 16 km/h

 


Accesează: