Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă de blackout! Semne clare că se întâmplă: a șaptea noapte fără energie electrică, apă şi alimente, a fost scoasă armata pe străzi. FOTO
Alertă de blackout! Semne clare că se întâmplă: a șaptea noapte fără energie electrică, apă şi alimente, a fost scoasă armata pe străzi.  FOTO

Alertă de blackout! Semne clare că se întâmplă: a șaptea noapte fără energie electrică, apă şi alimente, a fost scoasă armata pe străzi. FOTO

Peste 240.000 de oameni au petrecut a șaptea noapte fără energie electrică, în timp ce furnizorii de energie se luptă pentru a reconecta gospodăriile în urma dezastrului lăsat de furtuna Arwen.

Trupele armatei au fost desfășurate pentru a ajuta locuitorii din zonele cele mai afectate, cu mii de oameni încă fără energie electrică. Marea Britanie trece prin momente cumplite după furtuna Arwen.

Armata a intervenit pentru a ajuta locuitorii din nord-estul Scoției, care au rămas fără curent electric de o săptămână, deoarece vânturile de până la 100 mph au cauzat „daune catastrofale” rețelei de electricitate. Aproximativ 130 de militari au fost trimiși să efectueze verificări din ușă în ușă și să ofere asistență socială.

Furtuna Arwen a făcut ca peste 10.000 de case să rămână fără curent electric. Imagine: Northern Powergrid

Oamenii spun că răbdarea lor nu mai are limite. Paul Yates, 57, care locuiește în satul Allendale în Northumberland a declarat că se bazează pe produse alimentare din conserve dar care se vor epuiza: „Mi-e teamă de un weekend ca acesta”, a adăugat el.

Mii de case de nord-est intră în săptămâna a doua fără curent

Au trecut șapte zile de când vânturile puternice ale furtunii Arwen au lovit regiunea și au lăsat 240.000 de oameni fără electricitate după una dintre cele mai grave furtuni. Începând de vineri, până la 6.600 de persoane erau încă fără curent, după ce vânturile puternice au doborât liniile electrice.

Christopher Bertram și Jessica Teasdale s-au folosit de câine pentru a-și menține căldura.

Christopher Bertram și Jessica Teasdale și-au folosit câinele pentru a-și menține căldura

Majoritatea locuinţelor afectate se află în nord-estul Angliei. Secretarul de stat britanic pentru afaceri şi energie, Kwasi Kwarteng, urmează să estimeze pagubele provocate de furtuna Arwen în Durham, duminică seara.

Situaţia survine după ce mai multe regiuni ale ţării au fost afectate de rafale puternice de vânt sâmbătă noaptea, iar temperaturile au scăzut sub zero în anumite părţi ale Scoţiei.

Northern Powergrid acoperă nord-estul, Yorkshire și nordul Lincolnshire. Imagine: Northern Powergrid

Met Office, biroul de meteorologie britanic, a prognozat în continuare ploi şi vânturi puternice săptămâna viitoare, condiţiile meteo nefavorabile urmând să persiste în zonele deja afectate de furtuna Arwen.

O femeie cu dizabilități credea că va muri din cauza frigului. Locuitorii din alte părți ale țării au spus, de asemenea, că se simt „frustrați și supărați” după ce au rămas fără curent timp de o săptămână după Furtuna Arwen, relatează news.sky.