"Sexul oral? Toată lumea îl practică"

"Sexul oral? Toată lumea îl practică"

În contexul în care în România apar periodic scandaluri sexuale în care sunt implicaţi copii, B1 prezintă, de la ora 20.00, un documentar şocant.

În această săptămână, în cadrul emisiunii Special B1 este prezentat documentarul "Universul adolescenţilor" ("It's a Teen World"), realizat în 2009, de Lynn Glazier.

Filmul descrie modul în care sistemul de valori al adolescenţilor s-a alterat în ultimii ani. Deşi documentarul prezintă situaţia unor tineri din Canada, aceleaşi probleme pot fi regăsite şi în societatea românească şi pot fi considerate un semnal de alarmă asupra modului în care privim educaţia copiilor în România.

Filmul a fost prezentat la convenţia anuală a Asociaţiei Americane de Psihologie (APA). Vizionarea a fost urmată de discuţii moderate de proeminentul psiholog Debbie Then. Această conferinţă adună cei mai buni psihologi din lume şi în cadrul ei sunt abordate teme de larg interes pe plan mondial, inclusiv hipersexualizarea adolescenţilor şi modul negativ în care sunt influenţaţi de o anumită parte a internetului. Trei grupuri de adolescenţi din Toronto au ocazia unică de a examina modul în care este văzută acum libertatea sexuală. Cu această ocazie, observăm naturaleţea cu care anumite subiecte sunt abordate de tineri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Normalitatea anormală

"E în regulă să-i pun mâna pe fund unei fete îmbrăcate în minijupă. Acesta e mesajul pe care mi-l transmite vestimentaţia ei", declară nonşalant Billy, 17 ani.

De cealaltă parte, Kelsey, 15 ani, e nemulţumită de faptul că "deşi le spui să se oprească şi că nu eşti de acord cu anumite lucruri, băieţii nu o fac deoarece cred că glumeşti".

Pauline, 16 ani, e dezamăgită de mentalitatea conform căreia "aceste gesturi nu pot fi considerate hărţuire sexuală. Sunt chestii normale".

"După 11 ani dacă n-ai făcut sex, eşti considerat homosexual" sau "Sexul oral, care-i problema? Toată lumea îl practică" sunt afirmaţii şocante făcute de copii de 12-13 ani.

Din păcate, hărţuirea sexuală este acceptată, fie că e vorba de postarea pozelor sau a filmuleţelor sexy pe internet sau de atingeri indecente. Documentarul va fi discutat în studioul B1 de către Dinu Flămând, Mihaela Geoană (preşedintă Crucea Roşie şi Fundaţia Renaşterea), Hanibal Dumitraşcu (psiholog), Nicolas Don (jurnalist) şi analistul Iosif Boda - invitatul permanent. <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/xMTWAZByqw8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>